Ana SayfaHaberlerKULİS | Akşener'in masaya şartla döneceği iddia ediliyor

KULİS | Akşener’in masaya şartla döneceği iddia ediliyor

Ankara’da dolaşan kulis bilgisine göre Meral Akşener Mansur Yavaş’ın ya da kendisinin tek cumhurbaşkanı yardımcısı olmasının kabul edilmesi durumunda masaya dönmeyi kabul edecek.

Bir yılı aşkın süredir altı muhalefet partisi liderinin katılımıyla çalışmalarını sürdüren ve geçtiğimiz haftalarda Millet İttifakı adını alan Altılı Masa, bugün (6 Mart) Saadet Partisi’nin ev sahipliğinde ortak cumhurbaşkanı adayını belirlemek ve kamuoyuna duyurmak üzere toplanacak.

2 Mart toplantısının ardından masadan kalkan ve sert açıklamalar yapan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in toplantıya katılıp katılmayacağı henüz bilinmiyor.

Kulislere yansıyan bilgilere göre İYİ Parti, masaya dönmek ve toplantıya katılmak için tek bir şart öne sürmüş durumda.

Gazeteci Ragıp Soylu’nun iddiasına göre bu şart Mansur Yavaş’ın ya da Meral Akşener’in tek ve güçlü Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak atanması.

Twitter’dan paylaşım yapan Soylu, şunları söyledi:

“Kulağı delik bir arkadaşımın iddiasına göre Meral Akşener Altılı Masa’ya ancak Mansur Yavaş tek Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak atanırsa dönerim demiş. Anlaşıldığı kadarıyla iki taraf da Altılı Masa devam etsin istiyor ve bir orta yol bulmaya çalışıyorlar.

“Bir İyi Partili kaynak da, Meral Akşener’in tek başına Cumhurbaşkanı Yardımcısı olması durumunda geri dönebileceğini söylüyor.”

Ardından bir paylaşım daha yapan Ragıp Soylu, Akşener’in teklifinin CHP tarafından kabul edildiği fakat masadaki partiler tarafından kabul edilmediğini, bu sebeple de Akşener tarafından yeni bir teklifte bulunulduğunu yazdı:

“Kulağı delik arkadaşın anlattığına göre CHP, Mansur Yavaş’ın tek Cumhurbaşkanı Yardımcısı olmasını kabul etmiş. Fakat masadaki diğer başkanlardan buna itiraz edenler olmuş. Bunun üzerine İYİ Parti ikinci bir teklif yapmış. Mansur da altıncı CB Yardımcısı olsun demiş.”

Gazeteci İsmail Saymaz ise yaptığı paylaşımda iki belediye başkanının cumhurbaşkanı yardımcısı olması formülü üzerinde durulduğunu yazdı:

“Millet İttifakı’nda dün geceden bu yana liderler arasında temas trafiği sürüyor. Gelecek lideri Davutoğlu, Kılıçdaroğlu ve Akşener’le görüşüyor. Bu sabah Davutoğlu ve Akşener bir daha konuştu. İki belediye başkanının Cumhurbaşkanı yardımcısı olması formülü üzerinde duruluyor”

3 Mart’ta da Halktv.com.tr’de Seyhan Avşar imzasıyla yayınlanan haberde, Meral Akşener’in Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığını ancak kendisi tek ve güçlü cumhurbaşkanı yardımcısı olursa kabul edeceği, ayrıca diğer küçük partilere birer bakanlık verip kalan bakanlıkları CHP ile İYİ Parti’nin paylaşması şartını getirdiği iddia edilmişti.

https://halktv.com.tr/gundem/bugun-yasanan-buyuk-krizin-perde-arkasi-722400h

Öte yandan İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray’ın bu sabah saatlerinde attığı “Siyaset dinamiktir.. Diplomasidir ve her sabah yeni şartlarıyla yeniden doğar” tweet’i de ‘pazarlık’ iddialarını güçlendirdi.

- Advertisment -
Önceki İçerik
Sonraki İçerik