Ana SayfaHaberlerGündemKULİS | Altılı Masa’nın ortak adayı, Şubat ayının ikinci yarısında İstanbul’da yapılacak...

KULİS | Altılı Masa’nın ortak adayı, Şubat ayının ikinci yarısında İstanbul’da yapılacak mitingle duyurulacak

Birgün’den Hüseyin Şimşek: “Altılı Masa, 30 Ocak’taki "Ortak Politikalar Metni" ve "Geçiş Sürecinin Yol Haritası"nın açıklaNdığı lansmandan 10 gün sonra yapılacak Altılı Masa toplantısında ortak Cumhurbaşkanı adayını belirleyecek. Belirlenen aday, Şubat ayının ikinci haftasından sonra İstanbul’da yapılacak ortak mitingle kamuoyunun karşısına sunulacak.”

Altılı Masa, İYİ Parti’nin ev sahipliğinde 26 Ocak’ta yapacağı 11’inci toplantının ardından 30 Ocak’ta kamuoyunun önüne çıkacak ve altı lider, bu lansmanda “Ortak Politikalar Metni” ve “Geçiş Sürecinin Yol Haritası”nı açıklayacak. Altılı Masa’nın vaatlerinin sıralandığı Hükümet Programı niteliğindeki metinde eğitimden tarıma, ulaştırmadan sağlığa, basının sorunlarından kadın haklarına 9 başlıkta 2 binin üzerinde vaat paylaşılacak.

30 Ocak’taki lansmanda ayrıca kamuoyunda tartışmalara neden olan, “Cumhurbaşkanı olmayan liderlerin cumhurbaşkanı yardımcısı olacağı” kararı da resmen duyurulacak.

“Ortak Politikalar Metni” ve “Geçiş Sürecinin Yol Haritası” için son aşamaya gelinmesiyle birlikte Altılı Masa liderleri, 30 Ocak’taki lansmanın ardından ortak adayı belirleyecek.

Birgün gazetesinden Hüseyin Şimşek’in haberine göre, 26 Ocak’taki Altılı Masa toplantısındanönce ev sahibi olacak İYİ Parti Lideri Akşener, beş liderle buluşarak zirveye ilişkin fikir alışverişinde bulunacak. Bu buluşmalarda, cumhurbaşkanı adayının nitelikleri ve belirlenme süreci de görüşülecek.

Aday, Şubat’ın ikinci yarısı mitingle duyurulacak

Ortak Cumhurbaşkanı adayı, Şubat ayı içerisinde kararlaştırılmış olacak. 30 Ocak’taki lansmandan 10 gün sonra Saadet Partisi ev sahipliğinde 12’nci liderler buluşmasını yapacakolan Altılı Masa, bu tarihe kadar adayını belirleyecek ve Şubat ayının ikinci haftasından sonra aday, İstanbul’da yapılacak ortak mitingle kamuoyunun karşısına çıkacak.

- Advertisment -