Ana SayfaHaberlerGündemKULİS | CHP, yarın cumhurbaşkanı adaylığı açıklanacak olan Kılıçdaroğlu’nu karşılamak için teşkilatlara...

KULİS | CHP, yarın cumhurbaşkanı adaylığı açıklanacak olan Kılıçdaroğlu’nu karşılamak için teşkilatlara çağrı yaptı

Kulislere göre, yarınki Millet İttifakı toplantısı sonrası Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığı açıklanacak. CHP Genel Merkezi, teşkilatlara toplantının yapılacağı SP Genel Merkezi önünde ve oradan geçilecek olan CHP Genel Merkezi önünde Kılıçdaroğlu için yapılacak iki farklı karşılama için çağrı yaptı. Toplantıya beklendiği gibi Akşener’in katılmaması durumunda, açıklanacak olan yol haritasında da İYİ Parti’ye atıf olmayacak. Gelecek Partisi ve Saadet Partisi de teşkilatlarına saat 17.00 için çağrı yaptı.

Siyaset kulislerine göre, yarın (6 Mart) 14.00’te Saadet Partisi Genel Merkezi’nde yapılacak Millet İttifakı toplantısı sonrası CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığı ilan edilecek.

CHP, toplantı sonrasında Kılıçdaroğlu’nu karşılamak için parti örgütlerine çağrı yaptı.

Kılıçdaroğlu için ilk karşılama Saadet Partisi Genel Merkezi önünde yapılacak. Kılıçdaroğlu’nu oradan geçeceği CHP Genel Merkezi önünde ise daha geniş bir kalabalık karşılayacak.

Genel Merkez’den milletvekilleri, belediye başkanı ve teşkilat yöneticilerine konuyla ilgili yapılan bilgilendirmede, faaliyetin deprem hassasiyeti nedeniyle kutlama havasında yapılmayacağına dikkat çekildi.

Yarınki toplantı sonrası Millet İttifakı’nın geçiş sürecinin yol haritasını da açıklanacak. İYİ Parti lideri Meral Akşener’in toplantıya beklendiği gibi katılmaması durumunda, İYİ Parti’ye yol haritasında da atıf yapılmayacak.

Akşener’in toplantıya katılması halindeyse bu kararda değişiklik yapılması konuşuluyor.

Kulislerde, Kılıçdaroğlu’nun mevcut şartlarda Cumhurbaşkanı seçilmesi halinde, kurulacak olan Millet İttifakı iktidarında da İYİ Parti’nin yer almayacağı konuşuluyor.

Kılıçdaroğlu’nun adaylık lansmanı ise 10 Mart’taki seçim takviminin ilanından sonra yapılacak.

Davutoğlu: “Yarın cumhurbaşkanı ve cumhurbaşkanı yardımcıları ilan edilecek”

Gelecek Partisi de parti teşkilatlarına yarın saaat 17.00 için Saadet Partisi Genel Merkezi önünde toplanma çağrısı yaptı.

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu imzalı metinde yarın hem Cumhurbaşkanı hem de Cumhurbaşkanı yardımcılarının açıklanacağı duyuruldu.

Gelecek Partisi’nden gönderilen mesaj şöyle:

“Değerli başkanlarım, Millet İttifakı’nın liderleri, yarın saat 14.00’te Saadet Partisi Genel Merkezi’nde toplanacaklar. Saat 17.00’de ittifak üyelerinin huzurunda cumhurbaşkanı ve cumhurbaşkanı yardımcıları ilan edilecektir.

Genel Başkanımızı yalnız bırakmamak için tüm başkanlarımızı ve üyelerimizi saat 17.00’de Saadet Partisi önünde bekliyoruz.”

Saadet: “Ev sahibi olduğumuz bu tarihi güne şahitlik etmeniz için sizleri yarın 17.00’de Genel Merkezimize davet ediyoruz”

Saadet Partisi de üyelerine yarın cumhurbaşkanı adayının açıklanacağını duyuran şu mesajı gönderdi:

Kıymetli teşkilat mensubumuz, Cumhurbaşkanı adayımızı 6 Mart 2023 tarihinde Genel Merkezimizde yapılacak toplantının ardından açıklıyoruz.

Ev sahibi olduğumuz bu tarihi güne şahitlik etmeniz için sizleri yarın saat 17.00’de Genel Merkezimize davet ediyoruz.

- Advertisment -