Ana SayfaHaberlerDemirtaş: “Aktif politikayı bu aşamada bırakıyorum”

Demirtaş: “Aktif politikayı bu aşamada bırakıyorum”

Bugün yayınlanan makalesinde HDP yönetimini “Slogan dışında hiçbir numarası olmayan tipler nitelik ve nicelik kaybına yol açtılar” sözleriyle eleştiren Demirtaş, akşam saatlerinde yeni bir tweet atarak “Aktif siyaseti şimdilik bırakıyorum” dedi. Avrupa’da çıkan, PKK'ya yakın Yeni Özgür Politika gazetesinde bugün bir makale yayınlayan eski HDP eşbaşkanı Sezai Temelli, Demirtaş’ı ima ederek “sosyal medya fenomeni” ve “pop star” demişti.

Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan HDP eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, “Aktif politikayı bu aşamada bırakıyorum” dedi.

Bugün (31 Mayıs) makalede HDP yönetimine sert eleştirilerde bulunan Demirtaş, yarın Artı Gerçek’te vereceği röportajdan kısa bir bölümü sosyal medya hesabından paylaştı.

Demirtaş: “Özür diliyorum, eksiklikleri giderme sözü veriyorum”

Demirtaş, “Ben kendi adıma, halkımıza layık bir politika ortaya koyamadığımız için içtenlikle özür diliyorum. Pratikteki çabalarımla bu eksiklikleri giderme sözü veriyorum. Ayrıca, bana yönelik yapıcı eleştirilere teşekkür ediyorum. Eleştirilerden yararlanmaya çalışacağım. Mücadeleyi cezaevinden her yoldaşım gibi dirençle sürdürürken, aktif politikayı bu aşamada bırakıyorum” dedi.

Temelli, Demirtaş’ı sorumlu tuttu

HDP’nin eski eş başkanlarından Sezai Temelli, bugün Almanya’da yayımlanan PKK’ya yakın Yeni Özgür Politika gazetesinde yazdığı yazıda isim vermeden Demirtaş’ı eleştirdi: “Sosyal medya fenomenliği ve pop star kampanyacılığının etrafı kapladığı bir süreçte politik söylemlerin ve paradigmal referansın gölgelenmesine karşı maalesef güçlü bir hamle geliştirilemedi.”

Türk: “Parti içinde birçok genel merkez oluştu

Ahmet Türk de Demirtaş’ın siyaseti bırakma kararıyla ve HDP yönetimine eleştirileriyle ilgili 10haber’den Hazar Dost’a konuştu.

Türk, “Selahattin Bey başarılı bir politikacıydı. Genç ve dinamik bir arkadaşımız. Böyle bir karar beklemiyordum” diye konuştu.

Demirtaş ile verdiği kararın nedenlerini konuşacağını kaydeden Türk, Demirtaş’ın “Sesim yankılanıp bana geri dönüyor” diyerek eleştirilerinin dikkate alınmadığını belirttiği kısmı “doğru bulmadığını” aktardı. Türk, “Partinin bir merkezi var, onlarla dayanışma içinde sürdürülmesi gerekiyor” dedi.

Türk, Demirtaş’ın seçim sürecine dair eleştirilerine destek vererek “Örgütlü bir yapı yoktu. Parti içinde birçok genel merkez oluştu” yorumunda bulundu.

Sandık sonuçlarına dair, “Hepimizin yeniden düşünmesi gerekiyor” diyen Türk, “Seçim sürecinde eksiklik vardı. Bu eksiklikler, adaylıklardan programa birçok yerdeydi. Kürt bölgelerindeki sonuçlar bunu gösteriyor. Bundan sonra halk konuşacaktır” diye konuştu.

- Advertisment -