Ana SayfaHaberlerKULİS | İlk tur sonrası çekilmeyi düşünen Kılıçdaroğlu’na danışmanı İmambakır Üküş bağırdı:...

KULİS | İlk tur sonrası çekilmeyi düşünen Kılıçdaroğlu’na danışmanı İmambakır Üküş bağırdı: “İzin vermiyoruz. Mücadele edeceğiz, kaybedeceğiz”

CHP Kurultayı’nda seçimin 2. tura kalmasının ardından Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylıktan çekilmek ve Özgür Özel’i tebrik etmek için geldiği Kurultay Salonu’nda neden bu fikrinden vazgeçtiği ortaya çıktı. O anların videosunda Kılıçdaroğlu’nun danışmanı İmambakır Üküş ve bazı genel başkan yardımcıları çekilmenin yanlış olduğunu söylüyor. Üküş, Kılıçdaroğlu’na doğru “Buna izin veremeyiz. Sonuna kadar mücadele edelim, yenilirsek de onurumuzla yenilelim” diye bağırıyor.

CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’nda genel başkanlık seçiminde iki adayın da yeterli oya ulaşamaması sonucu seçim ikinci tura kalmış ve oylama devam ederken Kılıçdaroğlu’nun çekileceği söylentileri gündeme gelmişti. Ancak iddialar daha sonra yalanlanmış ve Kılıçdaroğlu katıldığı ikinci turda seçimi kaybetmişti.

Gazeteci Şaban Sevinç, CHP’nin 38’inci Olağan Kurultayı’nda ilk turu Özgür Özel’in gerisinde bitiren Kemal Kılıçdaroğlu’nun ikinci tur öncesi çekilme kararı almayı düşündüğünü teyit eden bir video yayınladı. Videoda Kılıçdaroğlu’nun danışmanı olarak bilinen gazeteci İmambakır Üküş’ün “Çekilemezsiniz” diyerek Kılıçdaroğlu’na bağırdığı görüldü.

Gazeteci Murat Aksoy ise o gece yaşananları şöyle anlattı:

“Kemal Bey ilk tur sonuçları sonrası çekilmeyi çok yakın birkaç kişi ile paylaşıyor ve karar alıyor.  Çünkü ikinci turda seçilse bile bu şekilde partiyi yönetmesinin doğru olmadığını düşünüyor. Çekilme gerekçesi de bu.

Ve kurultay salonundaki odasına yanında Özgür Özel ve Ekrem Bey ile birlikte çekilmek üzere geliyor.

Ancak odada buluna bazı başkan yardımcıları, milletvekili ve orada bulunan gazeteciler başkanın bu kararına sert muhalefet ediyorlar. “Bu kararı tek başınıza alamazsınız”dan “sonuna kadar mücadele edelim, yenilirsek de onurlu yenilenim”e kadar pek çok itiraz dile getiriliyor.

Ekrem Bey; “Bizi sizi yalnız bırakalım deyip” Özgür Bey ile odadan çıkıyor. Bu süreçte oy verme işlemi de başlıyor.

Özetle Kemal Bey’in onurlu bir final yapmasına bile izin verilmiyor.”

- Advertisment -