Ana SayfaHaberlerKULİS | İmamoğlu bugün basın toplantısı düzenleyecek: İstanbul için adaylığını açıklayacak

KULİS | İmamoğlu bugün basın toplantısı düzenleyecek: İstanbul için adaylığını açıklayacak

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun bugün saat 12.00'de bir basın açıklaması yapacağı duyuruldu. Sözcü yazarı İsmail Saymaz dün yayınlanan köşe yazısında Ekrem İmamoğlu’nun bir basın toplantısı düzenleyerek yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yeniden aday olacağını yazmıştı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun  15 Ağustos Salı günü saat 12.00’da Haliç Kongre Merkezi’nde basın toplantısı düzenleyeceği duyuruldu.

Basın mensuplarına gönderilen davette basın açıklamasının konusu belirtilmedi.

Sözcü yazarı İsmail Saymaz da İmamoğlu’nun yol haritasını Salı ya da Çarşamba günü yapacağı basın açıklaması ile kamuoyuna duyuracağını yazmıştı. Saymaz, İmamoğlu’nun yeniden İBB Başkanlığı için aday olacağını iddia etmişti.

Saymaz’ın yazısındaki ilgili kısım şöyle:

“İmamoğlu, ‘İstanbul’u kaybedemeyiz’ diyecek ve yeniden İBB başkanlığına aday olacağının işaretini verecek. Ancak CHP’de genel başkanlık değişiminin gerekli olduğuna da vurgu yapacak. ‘Değişim olmazsa yerel seçimde risk doğabilir’ görüşünü dillendirecek.

Bu doğrultuda İmamoğlu, ilçe kongrelerinde ağırlığını koyuyor. Dün İstanbul’da yapılan 12 ilçe kongresinde il delegelerinin çoğunluğu değişimcilerden oluştu.”

“Yakın çalışma ekibi, İmamoğlu’nun kazanacağından kesinlikle emin. Hatta İyi Parti ve HDP’nin aday göstermesinin bile sonucu değiştirmeyeceğine inanıyorlar. İmamoğlu cephesi şöyle düşünüyor: ‘Bütün araştırmalar tek başına girmesi halinde bile İmamoğlu’nun rahatlıkla alacağını gösteriyor. İyi Parti ve HDP’lilerin ağırlıklı bir bölümü kendi adaylarını çıkarsalar da Ekrem Bey’e oy veriyor. Bu yüzden iki partinin aday çıkaracaklarını düşünmüyoruz.’”

- Advertisment -