Ana SayfaHaberlerKULİS | İYİ Parti’de istifa günü: Koray Aydın vazgeçmiyor

KULİS | İYİ Parti’de istifa günü: Koray Aydın vazgeçmiyor

Meral Akşener’in Saray’ın, partinin de Akşener’in vesayetinde olduğunu düşünen Koray Aydın, İYİ Partililerden gelen çağrılara karşın istifa kararından geri adım atmıyor. Aydın’ın bugün öğleden sonra istifa kararını sosyal medyadan duyurması bekleniyor. Sosyal medyadan duyurma kararının ardında, kalabalık toplantılarla partiyi böldüğü, şov yaptığı değerlendirmelerinin önünü kesme düşüncesi yatıyor. Aydın, istifa öncesi yakın çevresine “Duruşumuzdan geri adım atmıyoruz. İktidara karşı samimi muhalefette kararlıyız” mesajı verdi.

İyi Parti Ankara Milletvekili Koray Aydın’ın istifası öncesi İyi Parti kulislerinde tarihi hareketlilik yaşanıyor.

Aydın’ın istifa kararının medyaya yansımasından sonra İyi Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu’nun “Bize intikal eden bir şey yok” açıklaması yapması dikkat çekmişti. Dervişoğlu’nun bu açıklamasından sonra parti yönetiminden Aydın’ın istifa kararını partiden önce medyayla paylaştığına dair eleştiriler yükseldi.

İyi Parti’nin yeni genel başkan seçimi için 27 Nisan’da yaptığı olağanüstü kongrede başkanlığa aday olan ancak birinci turda diğer iki aday; Müsavat Dervişoğlu ile Koray Aydın’ın gerisinde kaldıktan sonra adaylıktan çekilen Tolga Akalın, Koray Aydın’a “istifa etmeyin” çağrısı yaptı.

Akalın Akşener’i kastetti: İstifa etmesi gereken bir kişi vardır

Akalın’ın sosyal medyadan bu çağrıyı yaparken “İyi Parti’den istifa etmesi gereken birisi vardır fakat bu, Koray Aydın değildir. İyi Parti Genel Merkezi’ni süreçle ilgili aktif gayret göstermeye, Sayın Koray Aydın’ı da sağduyulu davranarak kararını gözden geçirmeye davet ediyorum” mesajını vermesi dikkat çekti.

Akalın’ın “istifa etmesi gereken bir kişi vardır” sözleriyle Meral Akşener’i kastettiği parti kulislerine yansıdı, Akalın’dan da “Hayır, onu kastetmedim” çıkışı gelmedi.

Akalın’ın da; Akşener’in genel başkanlığı bırakmasına karşın İyi Parti’nin yönetimiyle yakın ilişkisini sürdürdüğü ve bundan rahatsız olduğu biliniyor.

Dervişoğlu’na yeni bir olağanüstü kurultay çağrısı

27 Nisan’daki olağanüstü kurultayda Koray Aydın’ı destekleyen, partinin kurucular kurulu üyelerinden Erzurum Milletvekili Naci Cinisli de, Aydın’ın istifa etme ihtimalinin çok endişe verici olduğunu, İyi Parti’nin dağılma tehlikesi yaşayabileceğini, Koray Aydın’ı “partinin taşıyıcı kolonu” olarak niteleyerek sosyal medya hesabından Dervişoğlu’na yeni bir olağanüstü kurultay çağrısı yaptı:

“Sayın genel başkanımız Dervişoğlu’ndan beklenen toparlayıcı rolüne bürünmesini istirham ediyorum.
Kendileri şüphesiz genel başkan olmakla birlikte partimizin tüm dinamiklerini ve taşıyıcı kolonlarını da içeren, yeni bir yönetim için kendilerinin tek aday olarak girecekleri yeni bir olağanüstü kurultayla hem güçlü bir yönetim oluşturulmasını hem parti içi barışın sağlanmasını hem de tekrar siyaset üreten bir parti haline gelerek ülke sathında güven tazelenmesini öneriyorum. Toparlayıcılık ve liderlik için gün bugündür, yarın çok geç olabilir.”

Koray Aydın: Duruşumuzdan geri adım atmıyoruz

Akşener’in kurultayın üstünden daha bir ay geçmeden Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda görüşmesini, görüşmenin içeriğiyle ilgili açıklama yapmamasını sert eleştiren Koray Aydın, İyi Parti’nin samimi muhalefet yapıp yapmadığının parti tabanında sorgulandığını, partiye gönül veren milyonların “vicdanının kanadığını” duyurarak Akşener’e ve İyi Parti’nin yeni yönetimine karşı el yükseltmişti.

Müsavat Dervişoğlu da Akşener’in Erdoğan’la görüşmesinden rahatsız olsa da, parti içinden yükselen “Akşener partiden ihraç edilsin” seslerine yanıt vermemekle eleştiriliyor.

Dervişoğlu’nun, Kurban Bayramı’nda Akşener’i ziyaret ettiği fotoğrafların sosyal medyada paylaşılması da, partideki Akşener karşıtlarını kızdırdı.

“Akşener Saray’ın vesayetinde, Dervişoğlu da Akşener vesayetinde”

Koray Aydın, “Akşener’in Saray’ın vesayetinde, Dervişoğlu’nun da Akşener’in vesayetinde” olduğuna ilişkin düşüncesini yakın çevresiyle paylaştı ve istifa kararını netleştirdi.

Kendisine yapılan “istifa etmeyin” çağrılarına karşı Koray Aydın’ın yakın çevresine “Duruşumuzdan geri adım atmıyoruz. Samimi ve gerçek muhalefette kararlıyız” mesajı verdiği öğrenildi.

Aydın’ın istifasını 27 Haziran Perşembe (bugün) öğleden sonra sosyal medyadan duyurması bekleniyor.

Aydın, istifasını duyurmak için özellikle basın toplantısı yapmamayı uygun gördü. Kabalık bir grupla basın toplantısı yapmak istemediğini çevresiyle paylaşan Aydın’ın, “Kimse; partiyi böldüğümüzü, şov yaptığımızı düşünmesin. Ben yoluma bağımsız vekil olarak devam edeceğim. Samimi muhalefette kararlıyım” mesajı verdiği belirtildi.

- Advertisment -