Ana SayfaHaberlerGündemKULİS | Özgür Özel: “Kurultayda adayım.” Kılıçdaroğlu: “Hayırlı olsun”

KULİS | Özgür Özel: “Kurultayda adayım.” Kılıçdaroğlu: “Hayırlı olsun”

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, Kasım’da yapılması beklenen CHP Kurultayı’nda genel başkanlığa aday olacağını CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’yla paylaştı. Özel, 15 Eylül cuma günü CHP Genel Merkezi’nde düzenleyeceği basın toplantısında bu bilgiyi kamuoyuyla da paylaşacak.

CHP genel başkanlığına aday olması durumunda bu bilgiyi önce ailesiyle sonra da CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’yla paylaşacağını söyleyen CHP meclis grup başkanı Özgür Özel, Kılıçdaroğlu ile görüştüğünü, 15 Eylül’de de bir basın toplantısı yapacağını duyurdu.

Görüşmede Kılıçdaroğlu’na “Kurultayda adayım” diyen Özel’e, Kılıçdaroğlu’nun “Hayırlı olsun” dediği öğrenildi.

Muhalefetin seçim yenilgisinden sonra “Hiçbir şey olmamış gibi davranmayacağız” çıkışıyla dikkat çeken Özgür Özel’in İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun “Değişmeyen tek şey değişimdir” mesajından sonra İmamoğlu’yla ortak hareket edip etmediği tartışılmaya başlanmıştı.

İmamoğlu’nun CHP’deki değişimin lider dahil tüm kadroları kapsaması gerektiğini söylediği günlerde CHP’li Özel’in de İmamoğlu’yla görüştüğü iddiaları ortaya atılmıştı. Bu iddialar, Özel’in İmamoğlu’yla birlikte bir video görüşmesinin kamuoyuna sızmasıyla doğrulanmıştı. O görüşmeye, Kılıçdaroğlu’nun seçim kampanyasını yürüten en yakın ekibinin katılması CHP’nin “değişimciler ve yenilikçiler” olarak ikiye ayrıldığı değerlendirmelerini beraberinde getirmişti.

İmamoğlu ile toplantıya katılmasının doğal karşılanmasını isteyen Özgür Özel, seçmenin mevcut CHP yönetiminden duygusal bir kopuş yaşadığını söylemişti. CHP lideri Kılıçdaroğlu ise Özel’in bu tespitini yerinde bulmamıştı.

CHP yönetiminin seçimden sonra topluma bir özür borcu olduğunu, kendisi adına özür dilediğini de söyleyen Özel’in, CHP genel başkanlığına aday olabileceğinin işaretini İmamoğlu da İstanbul ittifakı için yola çıktığını duyururken vermişti.

Özel’in 15 Eylül günü CHP Genel Merkezi’ndeki basın toplantısında “Ya yeni bir yol bulacağız ya yeni bir siyaset yapacağız” sloganı üzerinden CHP için öngördüğü temel değişiklikleri anlatması bekleniyor.

- Advertisment -