Ana SayfaHaberlerKülliye ile AK Parti arasında 50+1 tartışması

Külliye ile AK Parti arasında 50+1 tartışması

50+1’in “Soros ve ekibinin AK Parti içindeki uzantılarının tuzağı” olduğunu söyleyen AK Parti MKYK üyesi Şamil Tayyar’a Cumhurbaşkanı Hükümet Sistemi’nin mucitlerinden Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Mehmet Uçum cevap verdi. Uçum Tayyar’a “ülke karşıtlığını iş edinenler, hakkımda ‘sorosçuluk yalanı’ yayma peşindeler” dedi, Tayyar cevap verdi: “Uçum, devlet memurudur, bir devlet memuru, siyasete racon kesemez.”

AK Parti MKYK üyesi Şamil Tayyar ile Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Mehmet Uçum arasında cumhurbaşkanı seçiminde yüzde 50+1 şartı tartışması çıktı.

Tayyar, Cumhurbaşkanlığı seçimindeki 50+1 uygulamasının cumhurbaşkanına ve sisteme kurulan bir tuzak olduğunu iddia etmiş; bu düşüncede olan isimleri “Soros ve ekibinin AK Parti içindeki uzantıları” diye tanımlamıştı.

Tayyar’ın sözlerinden sonra Uçum sosyal medya hesabından, “Türkiye’yi değil kendilerini düşünenler, ülke karşıtlığını iş edinenler, hakkımda ‘sorosçuluk yalanı’ yayma peşindeler. Ne yaparsanız yapın 2007 ve 2017’de iki kez halk tarafından kabul edilmiş Türkiye’nin sosyolojik ve siyasi istikrarının güvencesi 50+1 kuralından halk vazgeçmez” paylaşımını yaptı.

İlerleyen saatlerde Tayyar sosyal medya hesabından doğrudan Uçum’un adını vererek, “Uçum, devlet memurudur, bir devlet memuru, siyasete racon kesemez” dedi. Tayyar arkasından yaptığı ikinci paylaşımda Uçum’u hedef almaya devam ederek, “’Asla değişmez’ diyerek Cumhurbaşkanımızı da tehdit ediyor” dedi.

Tayyar’ın sözlerine Uçum yine sosyal medyadan, “Pozisyon ve statü siyaseti peşinde koşanlar, dar çıkarlarından başka değeri olmayanlar; yalanı, fitneciliği, fırsatçılığı normal görüyorlar. Adımızı kötü niyetle zikredenlere yönelik beyanımızı kendilerine prim yapmak için kullanmaya heves ediyorlar. Bunlar muhatabımız değildir” diye karşılık verdi.

- Advertisment -