Ana SayfaHaberler35. İstanbul Film Festivali başladı

35. İstanbul Film Festivali başladı

 

200’ü aşkın film gösterimi sahne olacak 35. İstanbul Film Festivali bugün başlıyor.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından Akbank’ın desteğiyle gerçekleşecek olan 35. İstanbul Film Festivali 7 Nisan’da başlıyıp 17 Nisan'a kadar sürecek. 

Festivalde bu yıl, 25 bölümde 62 ülkeden 223 yönetmenin toplam 221 film gösteriminin yanı sıra konuk sinemacıların katılacağı sohbetlerden konserlere birçok özel etkinlik de gerçekleştirilecek.
 

Festival konuklarının sinema konuşacağı “Festival Sohbetleri” Boğaziçi Üniversitesi Mithat Alam Film Merkezi, İstanbul Modern Sinema ve Pera Müzesi Oditoryumu’nda gerçekleşecek.

İstanbul Film Festivali Danışma Kurulu Onursal Üyesi Atilla Dorsay’ın sinema dünyasından portre fotoğraflarının yer aldığı “Atilla Dorsay’ın Gözünden Yeşilçam Efsaneleri” sergisi 8-24 Nisan arasında Atlas Sineması girişinde ziyaretçilere açık olacak. Serginin açılış gecesinde Atilla Dorsay'ın seçtiği müziklere de yer verilecek.

Festivalin tanıtım kampanyasını hazırlayan TBWA ajansının, tanıtım filmi ve görsellerinde yer alan sinemaseverler ve onlar üzerinde izbırakanfilmler’in hikâyelerini anlattığı sergiyi festival süresince Akbank Sanat giriş katında ziyaret edebilirsiniz.

35. İstanbul Film Festivali programıyla ilgili ayrıntılı bilgilere film.iksv.org adresinden ulaşılabilir. 

 

- Advertisment -