Ana SayfaHaberlerKorumak için teslim almışlar!

Korumak için teslim almışlar!

 

Kurucuları arasında eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da olduğu Bilim ve Sanat Vakfı'na (BİSAV) kayyum atandı.

 

Gün içerisinde Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden 3 kişilik geçici kayyum heyeti Bilim Sanat Vakfı'na gelerek, kendilerinin kayyum olarak atandığını bildirdi.

 

Daha önce de vakfa ait İstanbul Şehir Üniversitesi'nin yönetimine el konularak Marmara Üniversitesi'ne devredilmişti.

 

"KORUMAK İÇİN TESLİM ALDIK"

 

Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili bir açıklama yapıldı. Açıklamada söz konusu eylemin kayyum ataması olmadığı, yönetim için 3 kişilik bir komisyonun görevlendirildiği belirtildi.

İşte o açıklama:

 

HUKUKSUZ EL KOYMAYA BİSAV'DAN SERT TEPKİ

 

Vakfın Kurucu Başkanı Mustafa Özel imzalı yapılan açıklamada, "Bu keyfi tutum yüzlerce yıllık vakıf geleneğimizde büyük bir tahribata yol açabilecek vahim bir adımdır" ifadelerine yer verildi.

 

 

BİSAV'dan konuyla ilgili şu açıklama yapıldı:

"Bilim ve Sanat Vakfı'na Kayyum atanmasına dair Kamuoyu Açıklaması

21.01.2020 tarihinde Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen üç kişilik bir heyet Bilim ve Sanat Vakfı yönetimini devralmıştır.

 

Daha önce 19.12.2019 tarihinde YÖK Genel Kurulu kararıyla İstanbul Şehir Üniversitesi yönetimi hami üniversite olan Marmara Üniversitesi’ne devredilmişti. Bu haksız uygulamanın devamı mahiyetinde, kırk yıldır ülkemizin eğitim ve kültür hayatına hizmet etmekte olan vakfımıza böyle bir muamelenin reva görülmesi hiçbir şekilde hakka ve adalete uygun değildir. Bu keyfi tutum yüzlerce yıllık vakıf geleneğimizde büyük bir tahribata yol açabilecek vahim bir adım; sadece Bilim ve Sanat Vakfı’nı değil ülkemizdeki bütün vakıfları ilgilendiren tehlikeli bir girişimdir.

 

Vakıf kurumunu ve ruhunu oluşturan ve yaşatan, her yaş ve kuşaktan gönüllüler ve vakıf-insanlardır. Bilim ve Sanat Vakfı her hal ve şartta yaşamaya devam edecektir!..

 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Bilim ve Sanat Vakfı Mütevelli Heyeti adına

Kurucu Başkan

Mustafa Özel"

 

ÖĞRENCİLERE BURS VERİLİYORDU

 

1986 yılında Mustafa Özel, Murat Ülker ve Fikri Gökbörü Kançal ve Ahmet Davutoğlu gibi isimler tarafından kurulan BİSAV'da; tarih, sinema, sosyoloji alanında seminerler veriliyordu.

 

Birçok üniversite öğretim üyesi, sanatçı ve yazarın verdiği seminerlerle birçok kişi tarafından 'açık üniversite' olarak nitelendirilen Bilim ve Sanat Vakfı’nın seminerlerinden bir dönem ağırlıkla, başörtüsü yasağı nedeniyle üniversite eğitimi göremeyenler faydalandı.

 

Birçok araştırma merkezi kuran vakıf çeşitli alanlarda yayınlar da yapıyordu.

 

Kurucusu olduğu İstanbul Şehir Üniversitesi’ne tahsis edilen arazinin tahsisinin durdurulması sonrası üniversitenin bankalarla kredi ilişkisi bozulmuş devam eden süreçte üniversite yönetimi garantör üniversite sıfatıyla Marmara Üniversitesi’ne devredilmişti.

 

- Advertisment -