Eser için belirlenen tahmini satış bedeli 2 ila 3 milyon sterlin (118 ila 177 milyon lira) olarak belirlenmişti.
Londra’da Bonhams Müzayede Evi’nde dün (25 Mart) satışa çıkarılan esere 3 milyon 678 bin sterlin verildi.
Bonhams’ın 19’uncu yüzyıl resimleri direktörü Charles O’Brien, 208 x 109 santim boyutlarındaki tablo hakkında şunları söylemişti: “Hem ölçek hem de detay açısından muhteşem. Çağdaş bir sokak sahnesinin on beşinci yüzyıl Osmanlı camisinin mimari özellikleriyle birleşmesinin mükemmel bir örneği.”
Osman Hamdi Bey’in 1891’de tamamladığı tablo 1895’te ABD’deki Pensilvanya Üniversitesi tarafından satın alındığından beri hiç satılmamıştı.
Ressamın yakın zamana kadar kayıp olduğu düşünülen “Kahve Hazırlamak” adlı tablosu Nisan 2025’te bir açık artırmada 1 milyon sterlini aşkın bir fiyata satılmıştı.
Bonhams Müzayede Evi, 2019’da da sanatçının ‘Genç Kadın Okurken’ adlı eserini 6,6 milyon sterline satmış, bu satış bir rekor olarak kayda geçmişti.
Yazıyı beğendiysen, patronumuz olur musun?
Evet, çok ciddi bir teklif bu. Patronumuz yok. Sahibimiz kar amacı gütmeyen bir dernek. Bizi okuyorsan, memnunsan ve devam etmesini istiyorsan, artık boş olan patron koltuğuna geçmen lazım.
Serbestiyet; Türkiye'nin gri alanı. Siyah ve beyazlar içinde bu gri alanı korumalıyız. Herkese bir gün gri alanlar lazım olur.