Ana SayfaHaberlerSinemada haftanın filmleri (1 Şubat 2019)

Sinemada haftanın filmleri (1 Şubat 2019)

 

Organize İşler Sazan Sarmalı

 

Sonunda oldu. Yapımcılarla salon işletmecisi arasındaki tartışma Meclis’e taşındı. En önemlisi, Türkiye sineması en güzel çağını yaşarken, komedinin 4 yapraklı yoncasından mahrum kalma durumundan kurtulmuş olmamız. İyi veya kötü, sinemamız adına üretimin hiç tükenmediği, sinema salonlarının hiç boş kalmadığı günler görmek istiyoruz. Yılmaz Erdoğan’ın başını çektiği hak arama hareketinin sonuç vermesi de ayrıca kutlanmalı. Onun ülkenin en popüler ve başarılı isimlerini, kendi komedi dili ve anlayışı içinde buluşturduğu filmlerinden birinin devamını izlemek hepimize iyi gelecek. Dünyanın düzenini en iyi anlatan filmlerden biridir Organize İşler… İnsan büyüdükçe daha iyi anlıyor, bi taraf seçmesi gerektiğini… Ya da o tarafı çoktan seçtiğini… Kıvanç Tatlıtuğ’u ilk kez kendi memleketinin şivesiyle, Ezgi Mola’yı olması gerektiği kiloda izleyeceğiz. Daha ne olsun. Asım Noyan ve ekibi bu kez sarmallı işlere bulaşıyor, Asım’ın kızı büyümüş, dünya küçülmüş, İstanbul yine İstanbul… Filmi gerçek mekanlarda çeken Yılmaz Erdoğan’ı bir İstanbul fanatiği olarak içerimden tebrik ediyorum. Acayip bir şehirde geçen garip bir dolandırıcılık hikayesini uzaydan bile görülebilecek netlikteki o karakterlerin varlığıyla izlemenin ayrıcalığını doya doya tadın derim.

 

İskoçya Kraliçesi Mary

 

En iyi kostüm tasarımı ve en iyi saç ve makyaj kategorilerinde Oscar’a aday gösterilmek filmin yönetmeni Josie Rourke ile başarılı iki oyuncusu Margot Robbie ve Saoirse Ronan için ne ifade ediyor, bilinmez. Yine de bazı isimlerin anılmadığı listeye bir şekilde girdi “İskoçya Kraliçesi Mary”. John Guy'ın Queen of Scots adlı kitabından uyarlanan filmde İskoçya ve İngiltere arasındaki savaşın temellerine dönülüyor. 1558’de Fransa Kralı II. François ile evlenerek Fransa Kraliçesi olan Mary’nin, kocası öldükten sonra ülkesine dönüp kuzeni Elizabeth’in oturduğu tahtı geri alma çabasını anlatan fimde Margot Robbie ve Saoirse Ronan başarılı performanslar sergiliyor. İşin içinde İngiltere olunca vatana ihanetten suçlandı ve idam edilmek kaçınılmaz oluyor, maalesef. Ancak iyi bir film izlemek ruha her zaman iyi gelir. İzleyin bu filmi.

 

Cool Çocuklar Kampta

 

Lisa Arnold yönetmenliğindeki "Cool Çocuklar Kampta" adlı film, utangaç bir gencin, gittiği yaz kampında kabuğundan çıkarak yeni maceralara atılışını anlatıyor.

 

Dogman

 

Marcello Fonte’ye Cannes’te en iyi erkek oyuncu ödülünü getiren “Dogman”, filmin yönetmeni Matteo Garrone hayranlarını “Gomorra” filmi kadar tatmin etmedi. Bu kez Napoli mafyası yerine Roma’nın küçük suç örgütlerine eğilen yönetmen yıllar önce “Gomorra” filmi nedeniyle tehdit edilen hayatını tehlikeye atmak istememiş olabilir. Yine de suç dünyasının bir yerinden yakalayan Garrone, temiz kalpli, köpek bakıcısı Marcello’nun yakın arkadaşının kirli işleri nedeniyle sarsılan hayatını ve yitip giden masumiyetini gözler önüne seriyor.

 

Ölümcül Labirent

 

Escape Room, kendilerini kontrollerinin ötesinde bir durumda bulan ve ipuçlarını yakalamak için zekalarını kullanmadıkları takdirde ölecek olan altı yabancının hikâyesini konu alan bir psikolojik gerilim.

- Advertisment -