Ana SayfaHaberler‘Kuran ayetlerini şarkılaştırıyor’ diye kampanya açılmıştı: Muhsin Namcu’nun Türkiye’de vereceği beş konserden...

‘Kuran ayetlerini şarkılaştırıyor’ diye kampanya açılmıştı: Muhsin Namcu’nun Türkiye’de vereceği beş konserden ikisi iptal edildi

Sosyal medya üzerinden ‘Kuran ayetlerini şarkılaştırıyor’ gerekçesiyle hedef gösterilen ünlü müzisyen Muhsin Namcu’nun  konserinin iptal edildiği belirtildi.

Muhsin Namcu’nun 2-10 Aralık tarihleri arasında İstanbul, Bursa, Ankara, Konya ve Van’da sahne alması bekleniyordu.

‘Müdafaa-i İslam Hareketi’ adlı oluşum ve Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası Genel Başkanı Mustafa Çopursuz, Namcu’nun  konserinin iptal edilmesi için kampanya başlatmıştı.

Kampanyada Namcu için istenen iptal kararı gerekçesi “şarkılarında Kuran ayetlerini kullanması” oldu.

Sanatçının konserlerinin biletlerinin satıldığı biletix.com’a göre 3 Aralık Bursa ve 8 Aralık Konya konserleri iptal edildi.

Ankara ve İstanbul konserlerinin biletlerinin hâlâ satışta olduğu görülürken 10 Aralık Van konseri için biletler henüz açılmamış.

İran’da doğup büyüyen fakat şu anda New York’ta yaşayan sanatçı, Tahran Üniversitesinde Alireza Mashayekhi ve Azin Movahed gibi usta müzisyenler ve eğitimcilerden tiyatro ve müzik eğitimi aldı.

Stanford Üniversitesinde müzik profesörü olarak da çalışmalarına devam eden Namcu şimdiye kadar 17 albüm çıkardı.

Bugüne kadar iki kitap da kaleme alan sanatçı, 2022-2023 döneminde 4 yeni albüm yayınlamayı planlıyor.

- Advertisment -