Ana SayfaHaberler“Kuran’a tekme” videosundaki üç lise öğrencisine örgün eğitimden çıkarılma cezası: “Kur-anı Kerim...

“Kuran’a tekme” videosundaki üç lise öğrencisine örgün eğitimden çıkarılma cezası: “Kur-anı Kerim olduğunu bilmeyerek vurdum”

Eğitim-Bir-Sen Antalya Şube Başkanı, videodaki üç lise öğrencisine örgün eğitimden çıkarılma cezası verildiğini açıkladı. Görüntüdeki öğrenci ise video çekerek açıklama yaptı: “Sosyal medyada yayınlanan Kuran’ımıza hakaret olan görüntünün; futbol hevesim olmasıyla, arkadaşımın bana bir anda atmasından dolayı refleksi olarak yemin ederim ki istek dışı Kur-anı Kerim olduğunu bilmeyerek vurdum. Yaptığımdan aşırı pişman ve üzgünüm. Herkesten özür dilerim.”

Antalya’nın Serik ilçesinde bir okulda Kuran’la “futbol oynayan” öğrencilere ait görüntüler sosyal medyada büyük tepki topladıktan sonra Antalya Valiliği “soruşturma başlatıldığını” açıklamıştı.

Görüntülerdeki öğrenci, özür dileyen bir video yayımladı. Yüzünü, elinde tuttuğu ve öperek başına koyduğu Kuran’la kapatan öğrenci şunları söyledi:

“Selamünaleyküm Müslüman kardeşlerim. Sosyal medyada yayınlanan Kuran’ımıza hakaret olan görüntünün; futbol hevesim olmasıyla, arkadaşımın bana bir anda atmasından dolayı refleksi olarak yemin ederim ki istek dışı Kur-anı Kerim olduğunu bilmeyerek vurdum. Yaptığımdan aşırı pişman ve üzgünüm. Herkesten özür dilerim.”

Örgün eğitim dışına çıkarılma cezası verildi

Eğitim-Bir-Sen Antalya Şube Başkanı Eyüp Bülent Miran, olaya katılan üç öğrenciye örgün eğitim dışına çıkarılma cezasının verildiğini açıkladı.

Antalya Valiliği dün (7 Haziran) yaptığı açıklamada öğrencilerin kimliklerinin tespit edildiğini ve savcılık tarafından soruşturma başlatıldığını duyurmuştu.

Valilik aynı zamanda öğrencilerle ilgili disiplin işlemlerinin de başlatıldığını ve konuyla ilgili olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğünce müfettiş görevlendirildiğini açıklamıştı.

Pazartesi (6 Haziran) akşamı dolaşıma giren görüntülerle ilgili olarak 2018’de hayatını kaybeden Salih Mirzabeyoğlu’na yakınlığıyla bilinen Baran Dergisi’nin internet sitesinde yayımlanan bir haberde; adı açıklanmayan Serik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilisinin “Serikliler onu yaşatmaz” sözleri yer almıştı.

Haberde, Baran Dergisi temsilcisi tarafından konuyla ilgili açıklama yapması için görüşülen Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilisinin şunları söylendi belirtilmişti:

“Bütün Serik şokta. Avrupa’da Kur’an yakan, peygamberimizin karikatürünü yapanları haber aldıkça çıldırırken böyle bir hadise ocağımızda bitti. Aileler perişan durumda. Şunu çok iyi biliyorum ve korkuyorum ki, Serikliler onu yaşatmaz.”

- Advertisment -