Ana SayfaHaberler‘Kürdistan’ dediği için hakkında soruşturma başlatılan akademisyen gözaltına alındı

‘Kürdistan’ dediği için hakkında soruşturma başlatılan akademisyen gözaltına alındı

Bir sosyal medya paylaşımında “Kürdistan” ifadesini kullandığı için hakkında dekanlık tarafından soruşturma açılan Fırat Üniversitesi araştırma görevlisi Hifzullah Kutum’un görevine son verildi ardından da gözaltına alındı.

Fırat Üniversitesi Rektörlüğü’nden yapılan açıklamada Hifzullah Kutum’un “terör örgütü propagandası yaptığı” savunularak hakkında soruşturma başlatıldığı ve açığa alındığı kaydedildi. Kutum hakkında adli makamlara suç duyurusunda bulunulduğu da duyuruldu.

Hifzullah Kutum ise kararın hukuki değil siyasi olduğunu söyledi. Kutum Twitter hesabından Rektörlüğün görevden alma yazısını paylaşarak, “Hukuki hassasiyetlerle değil siyasi kaygılarla görevden uzaklaştırıldım” dedi.

Hifzullah Kutum görevden alınma kararının sonrasında üniversitedeki odasının kapısında tanımadığı kişilerin toplandığını ve tehdit edildiğini de kaydetti:

“Okulda tanımadığım insanlar var. Ve öğrenci değiller. Hiç olmazsa benim tanıdığım öğrenciler değiller. Kapımda bekliyorlar. Tehditkar bir durum seziyorum. Eğer tarafıma bir şiddet tehditi oluşursa nefsi müdafaa hakkımı sonuna kadar kullanacağım.”

Kutum’un odasına gelen İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri kendisini gözaltına aldı. Halen İl Emniyet Müdürlüğü’nde tutulan Kutum’un yarın (6 Kasım) Adliye’ye sevk edilmesi bekleniyor.

Ne olmuştu?

Hifzullah Kutum, 14 Eylül 2021’de sosyal medya hesabı üzerinden “Şoreşa Îlonê hemû Kurdan pîroz be, Bijî Kurdistan” (Eylül Devrimi tüm Kürtlere kutlu olsun. Yaşasın Kürdistan) şeklinde paylaşımda bulunduğu için hakkında üniversite tarafından soruşturma açılmıştı. (Rûdaw)

- Advertisment -