Anasayfa / Haberler / Küresel ısınma nedeniyle İsveç’te şarap üretimi 1,5 kat arttı

Küresel ısınma nedeniyle İsveç’te şarap üretimi 1,5 kat arttı

Küresel ısınma nedeniyle iklimi yumuşayan İsveç’te son 5 yılda bağ alanlarının genişlemesi ve bağlardaki verimlilik artışına paralel olarak şarap üretimi 1,5 kat arttı. Uzun vadede şarap üretimine elverişli bağların 150 bin hektara ulaşması ve 5 yıl içinde iki katına çıkması bekleniyor. Son 5 yılda İsveç’teki şarap tüketimi de iki kat artarak 35 bin litreye çıktı.

Küresel ısınma nedeniyle iklimi yumuşayan İsveç’te son 5 yılda bağ alanlarının genişlemesi ve bağlardaki verimlilik artışına paralel olarak şarap üretimi 1,5 kat arttı.

Uzun vadede şarap üretimine elverişli bağların 150 bin hektara ulaşması ve 5 yıl içinde iki katına çıkması bekleniyor. Son 5 yılda İsveç’teki şarap tüketimi de iki kat artarak 35 bin litreye çıktı.

Yazıyı beğendiysen, patronumuz olur musun?

Evet, çok ciddi bir teklif bu. Patronumuz yok. Sahibimiz kar amacı gütmeyen bir dernek. Bizi okuyorsan, memnunsan ve devam etmesini istiyorsan, artık boş olan patron koltuğuna geçmen lazım.

Serbestiyet; Türkiye'nin gri alanı. Siyah ve beyazlar içinde bu gri alanı korumalıyız. Herkese bir gün gri alanlar lazım olur.

Bu Sayfayı Paylaşın