Ana SayfaHaberlerKürşad Yılmaz’ın KKTC’ye girişi yasaklandı: Kıbrıs medyası “Dikkat mafya var” manşeti atmıştı

Kürşad Yılmaz’ın KKTC’ye girişi yasaklandı: Kıbrıs medyası “Dikkat mafya var” manşeti atmıştı

KKTC Bakanlar Kurulu, Kürşad Yılmaz’ı “yasaklı göçmen” ilan etti. Yılmaz’ın geçen ay Lefkoşa’dan fotoğraf paylaşması üzerine KKTC medyasında “Dikkat mafya var” manşetleri atılmıştı. Bahçeli, 2021’de afla serbest bırakılan Kürşat Yılmaz ve Alaattin Çakıcı için “Ülkü ve ülke sevdalısı olan, davalarının gözü kara yiğitleri” demişti.

KKTC, organize suç örgütü lideri olmaktan hükümlü Kürşad Yılmaz’ın ülkeyi girişini yasakladı.

KKTC Resmi Gazetesi’nde yayımlanan Bakanlar Kurulu kararına göre; Yılmaz ile birlikte Erol Kurt adlı bir başka Türkiye vatandaşı, “barışı, kamu düzenini, yönetsel düzeni veya genel ahlaki tehlikeye sokacak biçimde davranması veya Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti halkı arasında ve Devlete karşı düşmanlık uyandırması veya Devletin yetki ve gücüne karşı entrika çevirmesi olasılığı bulunduğu” gerekçesiyle yasaklı göçmen ilan edildi.

KKTC Resmi Gazete’si.

Yılmaz, geçen ay Lefkoşa’daki Alparslan Türkeş Müze Evi’nde görüldüğü bir fotoğraf paylaşmıştı.

“Dikkat mafya var”

KKTC medyası, Yılmaz’ın ülkeden fotoğraf vermesine geniş yer ayırmıştı.

Bugün Kıbrıs Gazetesi, “cinayetlerle meşhur bir mafya babası aramızda geziyor” diyerek “Dikkat Mafya Var” manşeti atmıştı.

KKTC medyasında çıkan haberlerde, Yılmaz’ın MHP lideri Devlet Bahçeli’nin yaptığı çağrı sonrası çıkan afla serbest kaldığı ve Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş suikastı sonrasında Ateş için “FETÖ’cü” iması yaptığı hatırlatılmıştı.

Bahçeli’nin “Ülkü ve ülke sevdalısı olan, davalarının gözü kara yiğidi” diye bahsettiği Yılmaz, 2021’de, 1999 ve 2005 yılları arasında işlediği iddia edilen ‘hürriyeti tahdit’, ‘yağma’, ‘tehdit’ suçlarından beraat ve infazın durdurma kararı alması sonrası serbest kalmıştı.

- Advertisment -