Ana SayfaHaberler"Kürtlerin statüsünü güvenceye alan bir Türkiyelilik, çözümün anahtarıdır"

“Kürtlerin statüsünü güvenceye alan bir Türkiyelilik, çözümün anahtarıdır”

DEM Parti eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, partisinin grup toplantısında konuştu: “Kürtlerin statüsünü ve tanınmasını güvence altına alınan bir Türkiyelilik çözümün anahtarıdır. Artık Kürtleri yok sayan inkâr eden Cumhuriyet’le hesaplaşma, muhasebe yapma zamanıdır. Türkiye’nin iç ve dış güvenliğinin yolu büyük Türk ve Kürt barışından geçer.”

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan’ın, partisinin TBMM grup toplantısındaki konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

“Türkiye’nin en önemli meselesi Kürt meselesidir. Kürtlerin statüsünü ve tanınmasını güvence altına alınan bir Türkiyelilik, çözümün anahtarıdır.

“Etnik tekçilik, kültüre dayalı milliyetçilik, sorunların esas kaynaklarından birisidir. Herkesi kapsayan ortak kimlik tanımı bu ülkede birçok sorunun çözümüne deva olacaktır.

“Kürtlerin kendi dilleriyle, kimlikleriyle, statüleriyle bu ülkede yaşamaları için gerekli olan altyapının oluşturulması gerekiyor.

“Artık Kürtleri yok sayan, inkâr eden Cumhuriyet’le hesaplaşma, muhasebe yapma zamanıdır. Türkiye’nin iç ve dış güvenliğinin yolu büyük Türk ve Kürt barışından geçer. Türkler ve Kürtler arasında büyük barış, toplumsal uzlaşma sağlanmadığı müddetçe ekonomi yerlerde, hukuk yerlerde, demokrasi ve özgürlükler yerlerde.”

- Advertisment -