Ana SayfaHaberler“Kutlu Adalı cinayeti dosyası kayıp”

“Kutlu Adalı cinayeti dosyası kayıp”

KKTC eski Dışişleri Bakanı olan, Halkın Partisi lideri Kudret Özersay’ın iddiası: “Az önce bize ulaşan bir duyuma göre Kutlu Adalı cinayeti dosyası ortada yok, 1990'larda hazırlanan polis dosyası kayıp!”

KKTC eski Dışişleri Bakanı olan, Halkın Partisi lideri Kudret Özersay, Facebook hesabından Kutlu Adalı’yla ilgili yaptığı paylaşımda ciddi bir iddiada bulundu:

“Az önce bize ulaşan bir duyuma göre Kutlu Adalı cinayeti dosyası ortada yok, 1990’larda hazırlanan polis dosyası kayıp! Bunun doğru olduğuna inanmak istemiyorum!”

KKTC Polis Genel Müdürlüğü görevinde bulunan Ahmet Soyalan, 1998 yılında faili bulunamadı diye kapatılan Kutlu Adalı soruşturmasını yürüten polis görevlisiydi.

Bu yüzden soruşturmanın güvenilirliğiyle ilgili  eleştiriler  var.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Peker’in Adalı videosunun ardından Polis Genel Müdürü Ahmet Soyalan’ı davet ederek gazeteci Kutlu Adalı olayını görüşüp açıklama yapmıştı: “Ülkemizin güvenliği ve huzuru için büyük bir fedakarlıkla her türlü gayreti gösteren Polis Genel Müdürlüğü’nün  bu olayla ilgili olarak gerek görüldüğü halde her türlü yasal girişimler ile gereğini yapacağından kuşkum yoktur. Bu konuda polisimize olan güvenimiz tamdır.”

- Advertisment -