Ana SayfaHaberlerDünyaKuzey Koreliler Kim’in süzülmesine üzülüyor

Kuzey Koreliler Kim’in süzülmesine üzülüyor

1.70 boyunda ve 140 kilo olan 37 yaşındaki Kuzey Kore lideri Kim Jong Un’un son görüntüleri hızla kilo verdiğini gösteriyor. Kim’in rejim mi yaptığı yoksa bir hastalığı mı olduğu bilinmiyor. Ama konu Kuzey Kore devlet televizyonunda bile gündeme geldi. Devlet televizyonunda görünen hasır şapkalı bir adam “Kim’in bir deri bir kemik kalmış halini gördüğümüzde halkımızın kalbi acıdı” dedi.

Devlet medyasındaki son fotoğraflarında Kim’in önemli miktarda kilo verdiği görülüyor. Yaklaşık 170 santimetre boyunda ve daha önce 140 kilogram (ağırlığında olan Kim’in 10-20 kilogram kaybetmiş olabileceği düşünülüyor.

Seul’deki bazı analistler Kim’in sağlıklı olmak için diyete girmiş olabileceğini bazıları ise kilo kaybının sağlık sorunlarıyla ilgili olabileceğini öne sürüyor.

Çok içki ve sigara içtiği bilinen Kim’in kalp sorunları genetiksel. Kendisinden önce Kuzey Kore’yi yöneten ve kendisi gibi kilolu olan babası ve büyükbabası kalp krizi sonucu ölmüştü.

Cuma günü Kuzey Kore devlet televizyonunda görünen hasır şapkalı bir Kuzey Koreli “Kim’in bir deri bir kemik kalmış bakışlarını gördüğümüzde insanlarımızın kalbi acıdı, gözlerimiz doldu” dedi. (ABC News)

- Advertisment -