Ana SayfaHaberler"Çarşaflı bir kadına hakaret”ten gözaltına alınan ve mekanı belediye tarafından kapatılan Kuzguncuk'taki...

“Çarşaflı bir kadına hakaret”ten gözaltına alınan ve mekanı belediye tarafından kapatılan Kuzguncuk’taki Asude Çay Evi’nin sahibi serbest bırakıldı

Üsküdar Kuzguncuk’ta bulunan Asude Çay Evi’nin sahibinin, mekanda müşteri olan bir çarşaflı kadına “kalkın gidin” dediğini gösteren 11 saniyelik bir video sosyal medyada tartışmalara neden oldu. İddialara göre muhafazakar çevrelerin de müdavimi olduğu mekânın sahibi kadınlara giyimleri nedeniyle sözlü saldırıda bulunmuştu. Üsküdar Belediye başkanı videoyu paylaşıp, kadınları şikayetçi olmaya çağırdı. Kısa bir süre sonra gözaltına alınan mekan sahibi Murat A. ifadesinde “O saatte çarşaflı dilenciler geliyor. Sadece ‘sizden mi’ diye sordum, pişman oldum. Benim annem de çarşaflı” dedi. Ama tutuklanma talebiyle adliyeye sevk edildi. Üsküdar Belediyesi ise mekanın ruhsatını iptal etti. Olaya ilişkin beyanına başvurulan Ayşe P. D.'nin şikayetçi olmaması üzerine Murat A, savcılıktaki ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Üsküdar Kuzguncuk’ta bulunan Asude Çay Evi’nin sahibinin, mekanda müşteri olarak oturmakta olan çarşaflı kadınlara sözlü saldırıda bulunduğu iddia edilmişti.

Sosyal medyada olay sırasında çekilmiş 11 saniyelik bir video yayılmıştı. Görüntülerde mekan sahibinin çarşaflı kadınlara “Kalkın gidin buradan” dediği, kadınların da “terbiyesiz zaten kalkıyoruz” şeklinde karşılık verdiği görülüyordu.

Yeni Şafak’ta yer alan habere göre; mekan sahibiyle tartışan kadınlardan biri, kardeşiyle birlikte mekana çay içmeye gittiğini belirterek olayı sosyal medya hesabından şöyle anlatmıştı:

“Gittik çayımızı içtik dediği gibi bir sorun yaşamadık biraz uzun oturunca ayaklarım uyuştu elimde bardakla ayağa kalktım ama konuşmaya devam ediyoruz. Arkamdan bir adam bana doğru gelince hepimiz kendisine döndük. Beni kast ederek bir sorun olup olmadığını sordu kızlara kardeşim de niyetini anlayıp ne için geldiğini sordu. Adam dilencileri oraya almadığını söyledi. Bakın dilenci sandığı kişi benim.

“Bu mecrada bir kere bile siyasi paylaşım yapmadım fakat ben bu zihniyet yüzünden olması gereken yaşımda okul hayatıma devam edemedim. Sosyal statüde hep sınıfta kaldım. Sokakta yürürken laf atan, bakışlarıyla konuşan insanlar yerimin burası olmadığını hep hatırlattı.”

Mekan sahibi: “Benim annem de çarşaflı”

Olayı sosyal medyada duyuran “Daily Islamist” Twitter hesabından, mekan sahibinin sosyal medyadan şahsı masadakileri rahatsız eden bir dilenci sandığını ve kendi annesinin de çarşaflı olduğunu söylediğini duyuran bir paylaşım yapıldı.

Gözaltına alındı

Genel soruşturma nöbetçi savcısının talimatı üzerine, mekan sahibi Murat A., halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama suçlamalarıyla ifadesi alınmak üzere gözaltına alınmış ve adliyeye sevk edilmişti.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen de sosyal medya hesabından “Asla kabul edilemez! Görüntüdeki hanımefendi kardeşlerime çağrım, acil biçimde emniyete gidin, maruz kaldığınız durumu anlatın. Emniyet güçlerimizin yapacağı tahkikatla, gereken neyse belediye olarak hızla yapacağız! İçiniz rahat olsun. Geçti o günler, bir daha asla gelmeyecek” mesajını paylaştı.

Türkmen sabah saatlerinde konuyla ilgili yaptığı ikinci paylaşımda olayla ilgili olarak şu ifadelere yer verdi:

“Bir işletmeye girmiş, sipariş vermiş, çayını, kahvesini içmiş, kimseye rahatsızlık vermemiş insanların, -burada yazmaktan bile rahatsız oluyorum- “dilenci sandım” gibi, asla kabul edilemeyecek, akıl, mantık, izan sınırları dışında bir yaklaşımla bu muameleye maruz kalması sizce kabul edilebilir mi?”

Yeni Şafak’ın haberine göre, Üsküdar Belediyesi ekiplerince Asude Çay Evi’nin ruhsatı iptal edildi.

Olaya ilişkin beyanına başvurulan Ayşe P. D’nin şikayetçi olmaması üzerine Murat A, savcılıktaki ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

- Advertisment -