Ana SayfaHaberlerLapid ile Çavuşoğlu Ankara’da görüştü: Diplomatik ilişkilerin büyükelçi seviyesine çıkarılması için çalışmalar...

Lapid ile Çavuşoğlu Ankara’da görüştü: Diplomatik ilişkilerin büyükelçi seviyesine çıkarılması için çalışmalar başlatıldı

İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid ile Ankara’da bir araya gelen Mevlüt Çavuşoğlu, "Diplomatik temsil düzeyimizin büyükelçi seviyesine çıkarılması için çalışmaları başlattık" dedi.

İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid, bugün Ankara’da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile bir araya geldi.

Yapılan ikili görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında Çavuşoğlu, istihbarat ve güvenlik alanında paylaşımlarının sürdüğünü söyledi.

“Filistin meselesi ile ilgili Türkiye’nin beklentilerini ilettik”

Filistin meselesinde Türkiye’nin beklentilerini mevkidaşı Lapid’e ilettiğini söyleyen Çavuşoğlu; bu konunun kendisinin Mayıs ayı sonunda İsrail’e yaptığı ziyarette de gündeme geldiğini ifade etti.

Lapid’e İsrail’in iç politikasında yaşanan krize (hükümetin düşmesi) rağmen Ankara ziyaretini ertelememesi sebebiyle teşekkür eden Çavuşoğlu, diplomatik ilişkilerin büyükelçi seviyesine çıkarılması için çalışmaların da başlatıldığını açıkladı.

Lapid, ‘İran komplosunu önlediği için’ Türkiye’ye teşekkür etti

İsrail Dışişleri Bakanı Lapid ise yapılan güvenlik işbirliği ve “İran komplosunu önlendiği” için Türkiye’ye teşekkür etti.  

Lapid, “Türkiye, İsrailliler için en önemli ve en çok tercih edilen turizm rotasıdır, dilerim önümüzdeki günlerde İsrailliler güvenlik içinde Türkiye’ye tatil yapmaya gelmeye devam edeceklerdir” dedi.

“Büyükelçilerimizin yakın zamanda dönüşü için önemli adımlar attık”

Lapid ayrıca, “Büyükelçilerimizin yakın zamanda dönüşü için önemli adımlar attık. Umarım bu adımları yakın zamanda tamamlarız” dedi.

- Advertisment -