Ana SayfaHaberlerLe Pen seçime üç kala son kartını açtı: Seçilirsem kamusal alanda başörtüsünü...

Le Pen seçime üç kala son kartını açtı: Seçilirsem kamusal alanda başörtüsünü yasaklayacağım

10 Nisan’da Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turu için sandık başına gidecek Fransa’da iddialı aşırı sağcı cumhurbaşkanı adayı Marine Le Pen, seçilirse kamusal alanda başörtüsünü yasaklayacağını söyledi. Le Pen, Fransızların yüzde 85’inin bunu beklediğini iddia etti. Son anketlerde Macron %27, Le Pen %21, aşırı sol Melenchon yüzde 18 görülüyor. Seçimde Macron ve Le Pen ikinci tura kalırsa, seçimin bu kez başa baş geçmesi bekleniyor.

10 Nisan’da gerçekleştirilecek olan Fransa’daki cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turuna günler kaldı. 

Anketlerde mevcut cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un ardından ikinci sırada çıkan aşırı sağcı cumhurbaşkanı adayı Marine Le Pen RTL France kanalına yaptığı açıklamada seçilirse kamusal alanda başörtüsünün yasaklanacağını söyledi.

Le Pen, “Emniyet kemeri takmamanın yasak olması gibi bir ihlal durumu olacak” dedi.  Le Pen, Fransızların yüzde 85’inin bunu beklediğini iddia etti.

İlk tur 10 Nisan, ikinci tur 24 Nisan’da

Fransa’da cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turu 10 Nisan’da gerçekleşecek. İlk turda bir ismin %50’yi geçememesi halinde Fransızlar 24 Nisan’da ikinci tur için sandık başına gidecek.

Anketlerde Macron önde

Anketler ilk turda Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Le Pen’in en yüksek oyları alarak ikinci turda karşı karşıya geçebileceğini gösteriyor.

Anket şirketi Atlas Politico’nun yayınladığı son anket verilerine göre Emmanuel Macron’un oyu %27, Le Pan’in oyu ise %21 olarak görülüyor.

Aynı şirketin, Macron ile Le Pen’in ikinci tura kalması halinde sonucun ne olacağına ilişkin yaptığı araştırmada ise Le Pen’in %50.5 ile seçimi kazanacağına işaret ediyor.

- Advertisment -