Ana SayfaHaberlerLevent Göktaş 3 gün önce gazetecilere mektup göndermiş: “Hablemitoğlu cinayetiyle hiçbir ilgim...

Levent Göktaş 3 gün önce gazetecilere mektup göndermiş: “Hablemitoğlu cinayetiyle hiçbir ilgim yok”

Göktaş mektubunda Hablemitoğlu cinayetine karıştığı iddialarını sadece kendisi yönünden değil Özel Kuvvetler Komutanlığı yönünden de reddetti: "Benim ya da Özel Kuvvetler mensubu subayların, astsubayların bu olayla uzak, yakın alakası yoktur. Yalan, uydurma ve komplodan ibarettir. Delillenmesi mümkün değildir, kesinlikle böyle bir olay gerçekleşmemiştir.”

Necip Hablemitoğlu suikastinin firari zanlısı emekli albay Mustafa Levent Göktaş Bulgaristan’ın Svilengrad kentinde yakalandı.

Göktaş’ın yakalandığının açıklanmasının ardından gazeteci İsmail Saymaz, bu sabah (2 Eylül) Halk TV canlı yayınında Göktaş’ın tutuklanmadan 3 gün önce gazetecilere el yazısıyla yazılmış bir mektup gönderdiğini açıkladı.

Yedi sayfadan oluşan mektubun bazı gazetecilere ve gazetelere gönderildiğini söyleyen Saymaz, bu kişi ve kurumların Levent Göktaş’ın mektubunu yayımlamak istemediğini söyledi ve şu ifadeleri kullandı:

“Bu mektubu üç gün önce yazdı ve kamuoyuna ulaştırılması için belli gazetelere gönderdi. Benim duyduğum kadarıyla bu gazetelerden biri böyle bir kişinin mektubunu yayımlamama kararı almışlar. Bu da o çevrelerden dün akşam benim elime ulaşmıştı. Ben bu şerhi anlamakla beraber kamuoyunun bilgilendirilmesi gerektiğini düşünmüş, aksi yönde hareket etmeye karar vermiştim. Bunu yazacaktım. Gözaltına alınmasının ardından yayın yönetmemiz Suat Toktaş’a sorarak, onun da iznini alarak yayımlama kararı aldım.”

Levent Göktaş’ın gazetecilere gönderdiği yedi sayfalık el yazması mektubun tam metni şöyle:

- Advertisment -