Ana SayfaHaberlerLeyla Alaton’un oğluna tehdit mailleri nedeniyle uzaklaştırma kararı: “Alaton ailesi hayatınızı sonlandırmak...

Leyla Alaton’un oğluna tehdit mailleri nedeniyle uzaklaştırma kararı: “Alaton ailesi hayatınızı sonlandırmak için talimat verdi”

İş insanı Leyla Alaton’un basketbolcu oğlu Efe Eros Günyeli hakkında, E.Ü. adlı bir kadına, kendisini Alaton ailesi tarafından tutulan bir kiralık katil olarak tanıtarak, İngilizce olarak "Hoşçakal kız kardeşim, Alaton ailesi hayatınızı sonlandırmak için gerekli yerlere talimat vermiştir" maili attığı iddiasıyla tedbir kararı verildi. Günyeli için E.Ü.’nün bulunduğu konut, okul ve iş yerine yaklaşmaması amacıyla uzaklaştırma kararı verildi.

Sabah’tan Arzu Kaya’nın haberine göre; iş insanı Leyla Alaton’un basketbolcu oğlu Efe Eros Günyeli (25) hakkında, E.Ü. adlı bir kadının şikayetiyle tedbir kararı çıktı.

Günyeli’nin, E.Ü.’ye, kendisini “Alaton ailesi tarafından tutulan” bir kiralık katil olarak tanıtan ve İngilizce olarak “Hoşçakal kız kardeşim, Alaton ailesi hayatınızı sonlandırmak için gerekli yerlere talimat vermiştir” ifadesine yer veren bir mail attığı iddia edildi.

E.Ü., avukatı aracılığı ile başvurduğu mahkemeye tehdit maillerini de sundu. Bakırköy Aile Mahkemesi, E.Ü.’nün şiddete uğrama tehlikesini göz önüne alarak tedbir talebini kabul etti.

Mahkeme, Günyeli’nin E.Ü.’ye karşı şiddet tehdidi, hakaret, aşağılama veya küçük düşürmeyi içeren söz ve davranışlarda bulunmamasına ve mağdur kadının bulunduğu konut, okul ve iş yerine yaklaşmamasına karar verdi.

Günyeli’nin fiziki mesafesini koruma yükümlülüğünün yanı sıra, E.Ü.’yü iletişim araçlarıyla rahatsız etmemesi yönünde de hüküm oluşturan mahkeme, şikayetçi kadının hayati tehlikesinin olduğunun altını çizerek geçici koruma altına alınmasına da karar verdi. Tedbir kararlarının 3 ay süreyle geçerli sayılacağını belirten mahkeme, kararların ihlali halinde 3 günden 10 güne, tekrarı halinde ise 15 günden 30 güne zorlama hapis uygulanabileceğini de hatırlattı.

- Advertisment -