Ana SayfaHaberlerLeyla Zana: "Hep istemeyin; bir kere de siz Kürtlere oy verin…"

Leyla Zana: “Hep istemeyin; bir kere de siz Kürtlere oy verin…”

Leyla Zana, Şırnak'ta konuştu: "İstanbul, Mersin bilmem nerede bize versinler diyorlar. Neden size verelim? Kime ne borcumuz var? Asıl sizlerin Kürtlere borcu var. Bir kere de siz Kürtlere verin. Her sıkışıklıkta size el atan Kürtlere bu sefer siz oy verin.”

Leyla Zana’nın Şırnak’taki konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

“Görüyorsunuz, muhalefetten bin bir farklı ses çıkıyor. Topluma verecekleri bir umut ve vaat yok. İktidar da aynı durumda. Bazı hırsızlarda işin içine girmiş işin kaymağını yiyor. Hırsızlar çalıyor halk eziliyor. Zehirli dilleriyle toplumu ayrıştırıyorlar. Yine birlik ve beraberlik diyen Kürtlerdir. İstanbul, Mersin bilmem nerede bize versinler diyorlar. Neden size verelim? Kime ne borcumuz var? Asıl sizlerin Kürtlere borcu var. Bir kere de siz Kürtlere verin. Her sıkışıklıkta size el atan Kürtlere bu sefer siz oy verin.

“Bir kardeşi doyurup diğeri aç bıraktılar. Birini kendilerne çekip diğerini ittiler. Artık yeter. Sizin yalanlarınıza inanacak Kürt kalmadı. Kurdistan nüfusunun yarısı Türkiye metropollelerindedir. Halkımız, Kurdistan toprağı yetmediği için gitmedi. Devlet, onları göçe zorladırlar. Kürt halkının iradesini yok etmek için 50 yıllık plan yaptılar. Artık yeter. Her bir Kürt önce yanındakinin elini tutacak. Aile olacağız. En büyük ailemiz DEM Partisidir. Milyonlarca bir aileyiz. Kimseye karşı değiliz. Bizlerde bütün halklar kadar değerliyiz. Kimsenin üstünde ya da altında değiliz. Eşitiz.”

- Advertisment -