Ana SayfaHaberlerLeyleklerin göçü sebebiyle yaşanan elektrik kesintisi için özür dileriz

Leyleklerin göçü sebebiyle yaşanan elektrik kesintisi için özür dileriz

Leyleklerin göç yolları üzerinde bulunan İstanbul Silivri’de yazı geçiren leyleklerin dönüş yolunda elektrik tellerine konmaları yüzünden geçen yıllarda yüzlerce leylek telef olmuştu. Bu yıl aynı görüntülerin yaşanmaması için leylek kolonilerinin hareket halinde olduğu saatlerde ilçede elektrikler kesiliyor.

Leyleklerin göç yolları üzerinde bulunan Silivri, özellikle kırsal mahalle ve köylerinde yaz aylarında binlerce leyleğe ev sahipliği yapıyor. Haziran başında gelen leylekler, Ağustos sonunda toplu olarak göç etmeye başlıyor. Geçen yıl leyleklerin göç zamanı elektrik tellerine ve yüksek gerilim hatlarına konmaları sonucu yüzlerce leylek telef olmuştu. Günler boyu elektrik direklerinin ve yüksek gerilim hatlarının altından leylek ölüsü toplayan mahallelilerin üzüntüsü medyada da yer bulmuştu.

Bu yıl aynı görüntü yaşanmasın diye Silivri’de leylek kolonilerinin hareketleri gözlendiği saatlerde ilçede elektrikler kesildi. Bu kesintilerin bazıları gece saatlerine denk geldi ancak kimse şikayetçi olmadı. En son dün gece yaşanan bir iki saat kadar süren kesintiyi BEDAŞ yetkilileri de sosyal medyadan “Leyleklerin göçü sebebiyle geçici olarak elektrik kesintisi yaşanıyor. Enerji 20:45 sıralarında verilebilecek.” diye duyurdu.

- Advertisment -