Ana SayfaHaberler“LGBT terörü” dendi, Milli Eğitim Bakanı “kötü örnek” diyerek soruşturma açtı: Ahter...

“LGBT terörü” dendi, Milli Eğitim Bakanı “kötü örnek” diyerek soruşturma açtı: Ahter Nur öğretmen ve gökkuşağı aklandı

Silivri’nin Kavaklı İlköğretim Okulu’nda karne günü gökkuşağı fonu önünde öğrencileriyle fotoğraf çektiren 33 yıllık öğretmen Ahter Nur, çocukları kullanarak LGBT propagandası yapmakla suçlandı, adı ve fotoğrafları eşliğinde medyada “LGBT terörü” başlıklarıyla linç edildi. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, haberler üzerine öğretmene “kötü örnek” diyerek hakkında soruşturma açıldığını duyurdu. Serbestiyet’in gerçek hikayesini yazdığı fotoğrafla ilgili MEB’in soruşturması sonuçlandı: Ahter Nur Öğretmen, soruşturma sonrası hiçbir cezai işlem olmaksızın görevine iade edildi.

Olay 2022-2023 eğitim öğretim dönemi sonunda Silivri’nin Kavaklı Mahallesi’ndeki Kavaklı İlköğretim Okulu’nda meydana gelmişti. Sınıf Öğretmeni Ahter Nur, karne töreninde öğrencileriyle gökkuşağı fonu önünde hatıra fotoğrafı çektirmişti.

Sosyal medyaya düşen fotoğraf üzerine öğretmen hakkında LGBT linç kampanyası başlatıldı.

Yeni Şafak gazetesi  fotoğrafı; “Tehlike okullara kadar ulaştı, karne günü büyük rezillik. Silivri Kavaklı İlköğretim Okulu’nda görevli ‘Ahter Nur’ isimli öğretmen karne günü küçük yaştaki öğrencilere LGBT paçavrasının önünde fotoğraf çektirdi”, Sabah Gazetesi  “LGBT terörü: Sınıf öğretmeninden büyük skandal çocukları sapkınlığa alet etti” başlıklarıyla haber yaptı.

Bu haberlerle harekete geçen Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin de öğretmen hakkında soruşturma açıldığını duyurmuştu:

“Bu tür kötü örnekler kocaman yürekli öğretmenlerimizi de rencide ediyor. MEB ailesinin hukukunu korumak birinci vazifemiz. İlgili kişi hakkında yasal süreci başlattık.”

Fotoğrafın hikayesini Serbestiyet ortaya çıkarmıştı.

LGBT propagandası olduğu iddia edilen pano, sınıf velilerinden biri tarafından önceki yıl gökyüzünü temsil edecek şekilde dikilmişti ve geçtiğimiz yıllarda da karne gününde kullanılmıştı.

Mavi zemin üzerindeki fonda güneş, bulut ve gökkuşağının yanı sıra “Karne Günü Hatırası” yazıyordu. Gökkuşağının başarıyı simgeleyen şeritleri yere kadar uzanıp, yerde bir çikolata sepetinde son buluyor ve karne alan öğrenciler de sepetten bir çikolata alıp, fonun önünde fotoğraf çektirmişti.

Okul yönetimi ve öğretmen Ahter Nur, masraf olmaması diye geçen sene velinin diktiği fonu bu sene de karne günü fotoğraf çekimlerinde tekrar kullanmaya karar vermişti.

Mavi zemin sınıftaki tahtaya asıldı, bulut ve yere kadar uzanan gökkuşağı şeritli kumaş mavi zeminin üzerine yerleştirildi. Sadece geçen yılki çikolata sepetli final yapılmamıştı. Fotoğraf çektirilirken bulut da düşmüştü

14 Mayıs seçimlerinde aynı okulda sandık görevlisi olan Ahter Nur Öğretmen, okulun bir velisinin yaşlı bir yakınıyla beraber oy kullanma kabinine girmesine izin vermemiş, kendisine husumet besleyen aynı veli, fotoğrafı medyaya göndererek LGBT linç kampanyası başlatmıştı.

Bakan Tekin’in açıklaması ve talimatı sonrası aynı hafta Milli Eğitim Bakanlığı müfettişleri okula gelerek Ahter Nur Öğretmen’in, velilerin ve idarecilerin ifadelerine başvurdular.

Yürütülen soruşturma sonrası herhangi bir “suç” unsuru tespit edilemezken, Ahter Nur Öğretmen hakkında herhangi bir cezai işlem uygulanmadan göreve iadesine karar verildi.

- Advertisment -