Ana SayfaHaberlerLiderler Madımak Katliamı'nı andı: Acısı taze ama yüzleşme olmadı

Liderler Madımak Katliamı’nı andı: Acısı taze ama yüzleşme olmadı

Madımak Katliamı'nın 29'uncu yılında muhalefet liderleri anma mesajları yayınladılar. Cumhur İttifakı bileşenlerinden ise liderler seviyesinde herhangi bir mesaj yaınlanmadı.

Sivas’ta, 2 Temmuz 1993 tarihinde, Pir Sultan Abdal Kültür Etkinlikleri’ne katılan 33 aydının Madımak Oteli’nin ateşe verilmesiyle öldürülmesi, katliamın 29’uncu yılında anılıyor.

Madımak Katliamı’nın 29’uncu yılında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, HDP’nin tutuklu eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu sosyal medya platformu Twitter hesaplarından birer anma mesajı yayınladılar. HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar partisinin mesajını paylaştı.

Katliam sırasında Sivas Belediye Başkanı görevinde olan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da partisinin mesajını retweetledi. 

Cumhur İttifakı’nı oluşturan AK Parti ve MHP’den ise liderler seviyesinde bir anma mesajı yayınlanmadı.

İşte muhalefet liderlerinin o mesajları: 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu:

“Acısını ilk günkü gibi yüreğimizde hissettiğimiz, Sivas Katliamında yitirdiğimiz canlarımızı saygı ve rahmetle anıyorum. Aynı acıların bu topraklarda bir daha yaşanmaması için; sevgi tohumlarını ekip, birlik ve beraberliği sağlamak onlara olan borcumuzdur. #unutMADIMAKlımda”

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan:

“Sivas katliamında yitirdiğimiz canlarımızın acısı ilk günkü gibi hafızalarda. Bu acıların bir daha yaşanmaması icin hakikat ve yüzleşmenin sağlanması gerekiyor. Saygı ve minnetle..#unutMADIMAKlımda”

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan:

“#Madımak Katliamı’nda aramızdan koparılan 35 canımızı saygıyla ve rahmetle anıyorum. Devirleri daim olsun. Hem geçmişle yüzleşerek adaletin ve hakikatin izcileri olmak hem de yarınları saygı ve eşit vatandaşlık temelinde kurmak zorundayız. Bunu başaracağız.”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener:

“29 yıl önce Madımak Oteli’nde, yüreğimize düşen ateşin acısı hâlâ içimizde… Hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımızı rahmetle anıyorum. Ruhları şad olsun. #unutMADIMAKlımda”

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu:

“Madımak katliamında hayatını kaybeden canlarımızı rahmetle anıyorum. Birliğimize, kardeşliğimize kasteden tüm katliamları lanetliyorum.”

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu partisinin paylaşımını RT etti

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş:

“Sivas Katliamı’nın derin yarası yine sızlıyor çünkü aradan geçen bunca yıla rağmen hakiki bir yüzleşme olmadı. Bunu sağlama ve aynı acıların bir daha asla yaşanmaması için mücadele etme sözümüzü yineliyor, yaşamını yitirenlerin anısı önünde saygıyla eğiliyorum.”

Kaynak: +Gerçek

- Advertisment -