Ana SayfaHaberlerTFF Başkanı Mehmet Büyükekşi açıkladı: Ligler 19 Aralık Salı günü yeniden başlayacak

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi açıkladı: Ligler 19 Aralık Salı günü yeniden başlayacak

İstifa eden Ankaragücü Başkanı Faruk Koca’nın hakem Halil Umut Meler’e attığı yumruğun ardından ara verilen liglere dönüş için bugün iki kritik toplantı gerçekleşti.

Ligleri süresiz erteleyen Futbol Federasyonu, maçların başlama tarihi ve şiddete karşı önlemler hakkında toplandı.

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, TFF Yönetim Kurulu Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada liglerin 19 Aralık Salı gününden itibaren yeniden başlayacağını açıkladı.

Büyükekşi şunları söyledi:

“Hafta sonu hakemlerle bir kamp yapılacak. Psikolojilerinin ve özgüvenlerinin eski hale gelmesi için çabalayacağız. Biz onlara gerekenleri anlattık. Onlar da bizi anladı.”

“Hakeme saldırı olayının sorumluları hakkında yüce Türk adaleti gereğini yapmıştır. Bundan sonra da yapmaya da devam edecektir.”

“Biz yıllardan beri Faruk Başkanımızı tanıyoruz. Böyle bir kişi değildi. Siz de tanıyorsunuzdur. Bir sağlık durumu mu oldu, ne oldu bilemiyoruz…”

Kulüp başkanları toplantıda

Ankara’da yaşanan olaya tepki gösteren kulüplerin başkanları da saat 14’te Kulüpler Birliği’nin olağanüstü toplantısında biraraya geldi.

T24’te yer alan habere göre kulüp başkanlarının yer aldığı bir sohbet grubunda olay anından itibaren yazışmaların olduğu ve yarınki toplantıda Başkan Büyükekşi’nin istifasının istenmesinin oylanmasının gündeme alındığı öne sürüldü.

Bakan Bak liglere dönüşün uzun sürmeyeceğini söylemişti

MHP lideri Devlet Bahçeli, Twitter’dan yaptığı açıklamada liglerin süresiz ertelenmesi kararının gözden geçirilmesi çağrısında yapmıştı.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, ertelenen liglere dönüşün uzun sürmeyeceğini söyledi.

- Advertisment -