Ana SayfaANALİZLERLiseliler Boğaziçililere destek verdi, müdürler panikledi

Liseliler Boğaziçililere destek verdi, müdürler panikledi

Boğaziçi eylemlerine ortak bildirilerle destek veren Türkiye’nin köklü liselerinin öğrencileri, okul yönetimlerinin resmi hesaplardan valilik ve bakanlığa hitaben yaptığı “metinlerle öğrencilerimizin alakası yoktur” paylaşımına da tepki gösterdi. Liseli öğrencilerin açtığı #benyazdım etiketi Twitter’da “trend topic” oldu.

Boğaziçi Üniversitesi’nde Prof. Dr. Melih Bulu’nun rektör olarak atanmasıyla ilgili protestolar devam ederken, Türkiye’nin önde gelen liselerinin öğrenci Boğaziçili öğrencilere destek açıklamaları yayınlamaya başlamıştı.

Galatasaray Lisesi, Beyoğlu Erkek Lisesi, Cağaloğlu Lisesi, Beşiktaş Anadolu Lisesi, Ankara Atatürk Anadolu Lisesi, Kadıköy Anadolu Lisesi, Sabancı Lisesi, Bahçelievler Anadolu Lisesi, Şehremini Lisesi İstek Okulları Haydarpaşa Lisesi, Çapa Anadolu Lisesi, Burak Bora Anadolu Lisesi,  Koç Lisesi’nin aralarında bulunduğu ortaöğretim kurumlarının öğrencileri, rektör Melih Bulu’ya istifa çağırdılar.

Lise yönetimleri: Bildirilerin bizim ve öğrencilerimizle alakası yok

Lise öğrencileri: Bildirileri biz yazdık

Dört yıl önce MEB’in başlattığı proje okullar kapsamına alınarak, okul dışından müdürler atanmasına ve bazı öğretmelerinin gönderilmesine tepki gösteren liselilerin bu ortak protestosuna okul yönetimi ve bağlı oldukları milli eğitim müdürlüklerinden peş peşe “reddiyeler” geldi.

İstanbul Sosyal Bilimler Lisesi, Kabataş Erkek Lisesi, Vefa Lisesi ve Beşiktaş Anadolu Lisesi’nin okul yönetimleri sosyal medyada yayınladıkları açıklamalarda “Sosyal medyada okulun adı kullanılarak yayınlanan bildirilerin kurumla ve öğrencilerle alakası olmadığı” nı söyledi. S

Samsun Sosyal Bilimler Lisesi resmi hesabı ise öğrencilere “yasadışı örgütlerin propagandalarına alet olmamaları” uyarısında bulundu

Twitter’da paylaşılan açıklamalara, bu liselerin öğrencilerinden tepki yağdı. Boğaziçi eylemlerine destek veren liseliler #benyazdım etiketiyle okullarını protesto etti.

“Üniversiteler de liseler de bizimdir.” “Biz kıymetsiz öğrenci miyiz?”

Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler Lisesi öğrenci ve mezunları, okul yönetiminin “bildiriyle okul ve kıymetli öğrencilerinin alakası yok” tweetine tepki gösterdi.

Valilik ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın Twitter adresleri eklenerek yapılan okul yönetiminin resmi paylaşımına sıfır retweetin yanında 150’ye yakın olumsuz yorum geldi.

#balunutmaz

Beşiktaş Anadolu Lisesi öğrencileri ise, okul yönetimi #balunutmaz hashtagiyle protesto etti. Öğrenciler, kurumun resmi hesabından Erdoğan’ın parti kongresindeki konuşmalarının, Süleyman Soylu’nun “Selahattin Demirtaş teröristtir” paylaşımının beğenilmesine de tepki gösterdi.

- Advertisment -