Ana SayfaHaberlerLİSTAG: Yürüyen yürüsün ama bizim de ifade özgürlüğümüzün önünü açın

LİSTAG: Yürüyen yürüsün ama bizim de ifade özgürlüğümüzün önünü açın

Alperen Ocakları ve yaklaşık 150 STK’nın desteğiyle düzenlenecek LGBTİ+ karşıtı yürüyüş yarın (18 Eylül) gerçekleştirilecek. Etkinlik hakkında bir açıklama metni yayımlayan LİSTAG ( LGBTİ+ Aileleri ve Yakınları Derneği) yürüyüşün yapıldığı saatlerde “Benim Çocuğum” belgeselini izleme çağrısında bulundu.

Yesevi Alperenler Ocağı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin düzenlediği LGBTİ+ karşıtı “Büyük Aile Buluşması” yarın (18 Eylül) İstanbul Saraçhane’de düzenlenecek. Ayrıca etkinliğe LGBTİ karşıtı görüşleriyle bilinen yaklaşık 150 STK da katılacak.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), etkinliğe katılım çağrısı yapan videonun kamu spotu olarak gösterilmesini onayladı ve videoya sitesinde yer verdi.

RTÜK’ün tavsiye ettiği video televizyon kanallarında gösterildi.

LİSTAG: Yürüyen yürüsün ama bizim de ifade özgürlüğümüzün önünü açın

Lezbiyen Gey Biseksüel Trans İnterseks Bireylerin Aileleri ve Yakınları Derneği (LİSTAG) yapılacak etkinlik hakkında bir açıklama yayımladı. Aileler lezbiyen, gay, biseksüel, transseksüel, interseks ve tüm kuir kimliklerin politik, hukuksal ve sosyo-ekonomik haklarına saygı gösterilmesi gerektiğini vurguladı ve etkinliğin düzenlendiği saatlerde LGBTİ çocuklara anne ve babaların gözünden bakılmasını anlatan “Benim Çocuğum” belgeselini izleme çağrısında bulundu: 

“Yürüyeceklermiş, lütfen yürüsünler, sakın yasaklamayın!”

Fatih’teki buluşmaya karşı LGBTİ+ ailelerinin yaptığı ortak açıklamada yürüyüşün yapılmasına karşı çıkılmıyor; ancak 2015’ten bu yana LGBTİ+’ların toplu yürüyüşlerinin yasaklandığı hatırlatılıyor: 

“Yürüsünler, yürüsünler ki kim olduklarını görelim. Kim olduklarını hatırlayalım. Toplumsal ve tarihsel hafızamıza kazıyalım. Ne de olsa artık aynılar aynı yere, ayrılar ayrı yere yazılıyor. Ancak yürümek istediğimizde bizim de demokratik haklarımızı kullanmamıza, yürüyüş ve ifade özgürlüğümüze alan açın, yasaklamayın!” 

“Aileyi koruyacağız derken, kimin ailesini koruyorsunuz?” 

Ailelerin sadece cinsiyeti ile atanmış, cinsiyeti örtüşen ve heteroseksüel kişilerden oluşmadığının altının çizildiği açıklamada, LGBTİ+’ların var olduğu ailelerin yok sayılarak ailenin tek bir formunun olduğunda ısrar edilmesine karşı çıkılıyor. İmzacı aileler aynı zamanda, yürüyüşe katılmak istemeleri halinde “aile” sayılıp sayılmayacaklarını ve can güvenliklerinin korunup korunmayacağını öğrenmek istiyor.

- Advertisment -