Ana SayfaHaberlerDünyaLondra yine Sadiq Khan’ı seçti

Londra yine Sadiq Khan’ı seçti

Londra Belediye Başkanlığı seçiminde henüz resmi olmayan rakamlara göre mevcut belediye başkanı, İşçi Partili Sadiq Khan ikinci dönemde de başkenti yönetecek. Sonuç, yerel seçimlerde hezimet yaşayan İşçi Partisi moral oldu.

Mart ayı gibi yakın bir zamanda yapılan anketler Khan’ın Muhafazakar Partili rakibi Shaun Bailey’e karşı 25 puanlık bir üstünlük sağladığını ve oyların% 53’ünü kazandığını gösteriyordu.

Anketlere göre, Khan seçimi ilk turdan göğüslüyordu fakat öyle olmadı. Seçimin ilk turunda İşçi Partili Sadıq Khan %40.05 oy alırken, Muhafazakar Partili rakibi Bailey ise %35.28 oy almayı başardı.

Kaynak: The Guardian

İlk turda hiçbir adayın %50’yi geçememesi sebebiyle, en çok oyu alan iki aday için Londralılar bugün ikinci kez sandık başına gitti.

Oyların tamamının sayıldığı Londra’da resmi olmayan seçim sonuçlarına göre İşçi Partisinin adayı Sadıq Khan %55.2’lük oy oranı ile en büyük rakibi Muhafazakar Parti adayı Shaun Bailey’i %10.4 oy oranı ile geride bıraktı ve yeniden Londra Belediye Başkanı seçildi.

Sonuç, İngiltere’deki yerel seçimlerde acı çeken İşçi Partisi için bir umut ışığı olarak yorumlandı.

Khan, zafer konuşmasında, salgının ardından başkent için “daha iyi ve daha parlak bir gelecek” inşa etme sözü verdi. “Kalbimin derinliklerinden teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Khan, 2016 yılında gerçekleştirilen seçimde,  Torylerin Londra Belediye Binası’ndaki 8 yıllık egemenliğine son vermişti.

- Advertisment -