Ana SayfaHaberlerDünyaLondra’da otobüs şoförleri ve metro çalışanları greve gitti, ulaşım durma noktasına geldi

Londra’da otobüs şoförleri ve metro çalışanları greve gitti, ulaşım durma noktasına geldi

İngiltere’nin başkenti Londra’da metro çalışanlarının bir günlük, otobüs şoförlerinin ise iki günlük grev kararı alması kentte toplu taşımayı durma noktasına getirdi.

Londra metrosu çalışanlarının dün (19 Ağustos) gerçekleştirdiği bir günlük grev boyunca metroda sadece 3 hat ile minimum hizmet verildi. Otobüs şoförlerinin dün başlayıp bugün de (20 Ağustos) devam eden grevi nedeniyle şehrin ağırlıklı olarak güney batısında ve Surrey bölgesinde 63 otobüs hattı çalışmaz durumda.

Metro çalışanları ve otobüs şoförlerinin grev sebebi ise ücret zamlarının enflasyonun altında kalması ve emeklilikte iyileştirme talepleri.

İngiltere Ulaşım Bakanı Grant Shapps, Sky News’e yaptığı açıklamada, işçi sendikalarının liderlerine yoldan çekilme ve işçilerin yeni ücret teklifi için oy kullanmalarına izin verme çağırısında bulundu.

Londra Belediye Başkanı Sadık Han ise “Hükümetin davranış şekli, sadece ulaştırma sektöründe değil diğer sektörlerde de sendikaların grev hakkını kısıtlamaya yönelik bir yasanın ön adımı olarak ülke genelinde kasıtlı olarak grevleri  kışkırtma amacı taşıyor gibi” ifadesini kullandı.

- Advertisment -