Ana SayfaHaberlerDünyaLübnan 13 ay sonra yeni hükümetine kavuştu

Lübnan 13 ay sonra yeni hükümetine kavuştu

Siyasi ve ekonomik krizle boğuşan Lübnan’da 13 aydır süren belirsizlik sona erdi ve yeni hükümet kuruldu. Kabineyi oluşturan Lübnanlı iş insanı Necip Mikati, kabinesinin tüm Lübnanlıları temsil edeceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Mişel Avn, milyarder iş insanı Necip Mikati’nin kurduğu kabineye onay verdiğini açıkladı. Mikati, Said Hariri’nin kurduğu hükümetin Avn tarafından kabul edilmemesi üzerine hükümeti kurmakla görevlendirilmişti.

“Arap dünyasına ihtiyacımız var”

Mikati, Avn’nın kabineyi onaylamasının ardından yaptığı açıklamada “Lübnan halkının temel ihtiyaçlarının temini için tüm uluslararası kuruluşlarla temasa geçeceğim” dedi.

Kabinesinin tüm Lübnanlıları temsil ettiğini söyleyen Mikati, “Arap dünyasına ihtiyacımız var ve Arap ülkelerinin kapılarını çalacağız. Lübnan’ın yeniden kalkınmasını umuyoruz” diye konuştu.

Beyrut Limanı’ndaki patlama ekonomik ve siyasi krize sebep olmuştu

Beyrut Limanı’nda meydana gelen patlamanın ardından Başbakan Hassan Diyab ve bakanlar 10 Ağustos 2020’de istifa etmişlerdi.

Patlamanın ardından Lübnan ekonomisi, 1975-1990 yıllarındaki iç savaştan bu yana en büyük krizi yaşamaya başlamıştı.

Bir süredir Lübnan’da benzin krizi nedeniyle akaryakıt istasyonlarının çoğu kapalı, açık olanların önünde de uzun kuyruklar var.

Ülkede ayrıca büyük bir elektrik sıkıntısı yaşanıyor, halk eczanelerde ilaç bulmakta zorluk çekiyor. Başta Beyrut olmak üzere kentlerde sık sık elektrik kesintileri yaşanıyor.

- Advertisment -