Ana SayfaHaberlerLukaşenko TRT’ye konuştu: Erdoğan Müslümanların lideridir

Lukaşenko TRT’ye konuştu: Erdoğan Müslümanların lideridir

TRT’ye konuşan Belarus Devlet Başkanı Lukaşenko: "Erdoğan’ın bir ricası Belarus tarafından imkanlar dahilindeyse koşulsuz, şartsız yerine getirilir. Aynı yaklaşımı Türkiye’den de görüyorum. Benim ne düşündüğümden bağımsız olarak kendisi Müslümanların lideridir. Hükümetiniz dünyanın en asil hükümeti çünkü ülkenizde 4 milyondan fazla göçmeni barındırıyorsunuz.”

TRT Haber’e konuşan Belarus Devlet Başkanı Aleksander Lukaşenko, göçmen krizi başta olmak üzere ülkesinin Avrupa ve Türkiye ile ilişkileri hakkında açıklamalar yaptı.

Göçmenler krizinden bahseden Lukaşenko, “Önce insanların, yani göçmenlerin Irak, Suriye, Afganistan ve diğer ülkelerden neden kaçtıklarından başlamalıyız” diyerek Batı ülkelerine yüklendi:

“Çünkü, ABD ile ona hizmet eden Avrupa ve diğer ‘kahraman’ devletler, bu devletleri işgal etti ve bu devletleri neredeyse yerle bir ettiler. Bu insanların oturmak için evleri yok, çocuklarını yedirip giydirme imkânı yok… Bu yüzden onlar, mülteci olup çeşitli güzergahlara, çağrıldıkları yerlere gidiyorlar.”

Lukaşenko’nun Türkiye’yle ilgili açıklamaları şöyle:

“THY, dünyanın en güçlü hava yolu şirketlerinden biri ve diğer güçlü şirketlerin rakibi. Fransa, İngiltere, Almanya ve ABD şirketleri için güçlü bir rakip. Dolayısıyla bu şirketi bir şekilde bastırmak gerekiyor. Bir sebep uydurdular: göçmenler.

“Belarus halkı adına Recep Tayyip Erdoğan’a ve yönetimine, Belarus politikasındaki ilkeli ve sorumlu tutumundan ötürü teşekkür etmek istiyorum. Verdiğiniz sözleri tutuyorsunuz. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile gerçekten de dostça ilişkilerimiz var.

“Recep Tayyip Erdoğan’ın herhangi bir ricası Belarus tarafından imkanlar dahilindeyse koşulsuz, şartsız yerine getirilir. Aynı yaklaşımı Türkiye’den de görüyorum.

“Gazeteci bana sorduğunda ‘Biz Avrupa Birliği’nden bir şey istemeyiz, gerekirse Recep Tayyip Erdoğan’dan yardım isteriz’ dedim. Benim ne düşündüğümden bağımsız olarak kendisi Müslümanların lideridir.

“Türkiye gerçekten de kahraman bir devlettir. Hükümetiniz dünyanın en asil hükümeti çünkü ülkenizde 4 milyondan fazla göçmeni barındırıyorsunuz. Bu sizin için bir gurur vesilesidir.”

- Advertisment -