Ana SayfaHaberlerEkonomi“Lütfi Elvan istifa etti” iddiasına Cumhurbaşkanlığı’ndan yalanlama

“Lütfi Elvan istifa etti” iddiasına Cumhurbaşkanlığı’ndan yalanlama

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ın istifasını sunduğu ve yerine Berat Albayrak’ın getirileceği iddialarını yalanladı. Altun, iddiaları haberleştiren Cumhuriyet’i “yalan haber” yapmakla suçladı.

Cumhuriyet’ten Selda Güneysu’nun haberinde, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ın “dövizdeki hızlı artış, TL’deki değer kaybı, Hazine’ye dışardan kaynak aktarımında yaşanan zorluklar’’ gibi nedenlerle Cumhurbaşkanı Erdoğan’a istifasını sunduğu ama Erdoğan’ın “şimdilik kabul etmediği” iddiaları yer aldı.

Haberde Elvan’ın, eski bakan Berat Albayrak’a yakınlığıyla bilinen Nurettin Nebati’yle de anlaşmazlıklar yaşadığı, Elvan’ın bakanlıktan ayrılması durumunda yerine Albayrak veya Nebati’nin getirileceği yönünde iddialar da bulunuyor.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, iddialarla ilgili olarak sosyal medya hesabında, haberin görseliyle birlikte “Hazine ve Maliye Bakanımız Lütfi Elvan görevinin başındadır. Aşağıdaki sözde haber yalandır. Hangi gerekçeyle olursa olsun böylesi mesnetsiz haberlerle sahte gündemler oluşturmaya çalışmak kötülüktür. Bu sözde habere konu ettiğiniz insanlara ve kamuoyuna özür borçlusunuz!” mesajını paylaştı.

- Advertisment -