Ana SayfaDış HaberMacron, 34 yaşındaki Gabriel Attal’ı yeni başbakan olarak atadı: Ülkenin ilk eşcinsel...

Macron, 34 yaşındaki Gabriel Attal’ı yeni başbakan olarak atadı: Ülkenin ilk eşcinsel başbakanı

Fransa’da Gabriel Attal başbakan olarak atandı. Fransa’nın en genç başbakanı olmasının yanı sıra ülkenin ilk eşcinsel olduğunu açıkça beyan eden başbakanı da oldu.

Fransa Cumhurbaşkanı Avrupa parlamentosu seçimleri öncesinde ikinci görevine yeni bir soluk getirmeye çalışırken, Emmanuel Macron 34 yaşındaki Eğitim Bakanı Gabriel Attal’ı yeni başbakan olarak atadı.

Reuters’ın haberine göre bu hareket büyük bir siyasi değişime yol açmayacak ancak Macron’un geçen yılın sevilmeyen emeklilik ve göçmenlik reformlarının ötesine geçerek merkezci partisinin Haziran ayındaki AB seçimlerindeki şansını artırmaya çalışma arzusunun sinyalini veriyor.

Kamuoyu yoklamaları, Macron’un kanadının aşırı sağcı lider Marine Le Pen’in partisinden yaklaşık yüzde 8 ila 10 puan geride olduğunu gösteriyor.

Macron’un yakın bir müttefiki olan ve Kovid salgını sırasında hükümet sözcüsü olarak tanınan Attal, görevden ayrılan Başbakan Elisabeth Borne’un yerini alacak.

Son kamuoyu yoklamalarında ülkenin en popüler siyasetçilerinden biri olan Attal, radyo programlarında ve parlamentoda rahat, bilgili bir bakan olarak adını duyurdu. Ayrıca ülkenin ilk açık beyanlı gay başbakanı oldu.

- Advertisment -