Ana SayfaHaberlerDünyaMacron-Erdoğan tartışmasına Almanya da dahil oldu

Macron-Erdoğan tartışmasına Almanya da dahil oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Fransa Cumhurbaşkanı Macron arasında Fransa’daki Müslümanlar üzerinden başlayan tartışmaya Alman siyasetçiler de dahil oldu. Önce hükümet sözcüsü, sonra dışişleri bakanı ve ardından da Federal Meclis başkanvekili Erdoğan’ın Macron için kullandığı ifadelerin kabul edilemez olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Macron hakkındaki “akıl sağlığı yerinde değil, tedaviye muhtaç” ifadelerine Alman siyasetini temsil mevkiinde olan üç Alman siyasetçiden tepki geldi. Önce dün (26 Ekim) Alman Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert ve Dışişleri Bakanı Heiko Maas, bugün de Federal Meclis Başkan Yardımcısı Roth, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözlerini eleştirdi.

Üç siyasetçi tepkilerini şu sözlerle dile getirdi:

Seibert: “Bunlar kesinlikle ve hiçbir şekilde kabul edilemez küçük düşürücü ifadeler. Özellikle de arka planında İslamcı bir fanatik tarafından işlenen cinayetin bulunması sebebiyle kabul edilemez.”

Maas: “Saldırı… Yeni bir dip nokta.”

Roth: “Erdoğan bu sözlerle terbiye, saygı ve devlet adamlığına yaraşır sorumluluk sınırlarını aşıyor ve ülkesindeki yanlış politikasına kılıf uydurmak için milliyetçi hınç söylemlerine başvuruyor.”

- Advertisment -