Ana SayfaDış HaberMacron: Fransa’nın Nijer Büyükelçisi tam anlamıyla rehin alındı, askeri tayınla besleniyor

Macron: Fransa’nın Nijer Büyükelçisi tam anlamıyla rehin alındı, askeri tayınla besleniyor

Darbecilerin ülkeyi terk etmesini isteğini, “ancak meşru Cumhurbaşkanı isterse giderim” diyerek rededen Fransa'nın Nijer Büyükelçisi Sylvain Itté'nin son durumunu Macron açıkladı: Ordu tarafından tam anlamıyla rehin alındı, yiyecek ulaştırmamız engelleniyor, askeri tayın dışında bir şey yemiyor.

Macron, Filfişi Sahili Devlet Başkanı Semur-en-Auxois’legörüşmesi sonrası Niher ordusunu suçladı: “Nijer’de, ben konuşurken, Fransız elçiliğinde kelimenin tam anlamıyla rehintutulan bir büyükelçimiz ve diplomarlarımız var. Yiyeceklerinteslim edilmesini engelliyorlar. Askeri tayınla besleniyorlar.”

Fransa’nın Nijer Büyükelçisi Sylvain Itté

Nijer’de 26 Temmuz’da başa gelen askeri yönetim, büyükelçininülkeden ayrılmasını istemiş, fakat Itté gitmeyi reddetmişti. Fransa Büyükelçiliği’nin daha önce de elektriği ve suyukesilmişti.

Büyükelçinin Paris’e olası geri dönüşüyle ​​ilgili soru üzerineMacron, “Başkan Bazoum’la anlaştığımız şeyi yapacağım, çünkü o meşru otorite ve onunla sürekli iletişimdeyim” dedi.

Darbe ile devrilen Mohamed Bazoum, Fransa tarafından hâlâNijer’in meşru devlet başkanı olarak görülüyor. 10 Eylül’deMacron, Nijer’de bulunan Fransız kuvvetlerinin ve FransaBüyükelçisi’nin ancak Bazoum’un talebi üzerine ülkeden ayrılabileceğini söylemişti.

- Advertisment -