Ana SayfaHaberlerDünyaMacron: “Zayıflık göstermeden soğukkanlılıkla, kararlılıkla ve birlik içinde cevap vereceğiz”

Macron: “Zayıflık göstermeden soğukkanlılıkla, kararlılıkla ve birlik içinde cevap vereceğiz”

Bir Fransız cumhurbaşkanı ulusa hitap konuşmasında ilk kez yabancı ülke bayrağı önünde konuştu. Macron, gergin bir yüz ifadesiyle yaptığı ve 4 dakika süren konuşmasında Fransa'nın AB ve NATO ortaklarıyla "tereddüt etmeden Ukrayna'yı destekleyeceğini", Rusya'ya yönelik yaptırımların da “Rusya’nın saldırganlığı kadar büyük olacağını” söyledi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuelle Macron, “Rusya’nın Ukrayna’ya açtığı savaşa, zayıflık göstermeden soğukkanlılıkla, kararlılıkla ve birlik içinde cevap vereceğiz” dedi. Macron, Savunma Konseyi toplantısından sonra, Fransa, Avrupa Birliği ve Ukrayna bayraklarının önünde Fransız ulusuna hitap etti. Fransa cumhurbaşkanı, televizyonda yayımlanan konuşmasında “Dün geceki olaylar Avrupa tarihinde bir dönüm noktasıdır” dedi, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısının Avrupa kıtasının jeopolitiği üzerinde derin etkileri olacağını söyledi.

Öte yandan bir Fransız cumhurbaşkanı ulusa hitap konuşmasında ilk kez yabancı ülke bayrağı önünde konuştu. Macron, gergin bir yüz ifadesiyle yaptığı ve 4 dakika süren konuşmasında Fransa’nın AB ve NATO ortaklarıyla “tereddüt etmeden Ukrayna’yı destekleyeceğini”, Rusya’ya yönelik yaptırımların da “Rusya’nın saldırganlığı kadar büyük olacağını” söyledi.

Macron konuşmasını “Ukraynalıların özgürlüğü biz özgürlüğümüzdür” sözleriyle tamamladı, Zelensky ve Ukrayna halkının cesaretini övdü.

Macron, daha sonra konuşmasından seçtiği iki cümleyi peşpeşe attığı iki tweet’le paylaştı:

“Sözünü bozarak, diplomatik yolu reddederek, savaşı seçerek Başkan Putin sadece Ukrayna’ya saldırmakla kalmadı. Avrupa’mızda barışa, istikrara yönelik en ciddi saldırıyı gerçekleştirmeye karar verdi. Ukrayna halkının cesaretini ve kararlılığını selamlamak istiyorum. Ukrayna halkının özgürlüğü bizim özgürlüğümüzdür.”

- Advertisment -