Ana SayfaHaberlerGündemMafya liderinin villa hediye ettiğini iddia ettiği Yargıtay Üyesi Yüksel Kocaman: “Yargının...

Mafya liderinin villa hediye ettiğini iddia ettiği Yargıtay Üyesi Yüksel Kocaman: “Yargının onurunu koruyacağım”

Suç örgütü liderliğinden tutuklanan Ayhan Bora Kaplan’ın Emniyet’teki “mülakat”ında lüks bir villa ve otomobil hediye ettiğini iddia ettiği Yargıtay Üyesi ve eski Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman: “Benim Çayyolu'nda evim yoktur, Esenboğa yolundaki bayiden hiçbir zaman lüks araç almadım. Sosyal, görsel ve yazılı medya yolu ile bu haksız, lekeleyici, mesnetsiz yalanları yazan, yaygınlaştıran kötü niyetli herkesle ilgili olarak suç duyuruları yapılıp, manevi tazminat davaları açarak hem kendimin ve ailemin hem de mensubu olmaktan gurur duyduğum yargının onurunu koruyacağım."

Yargıtay Üyesi ve eski Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman, suç örgütü lideri olma suçlamasıyla tutuklanan Ayhan Bora Kaplan’ın kendisine lüks bir villa ile otomobil hediye ettiği iddiasını yalanladı.

Kocaman’ın açıklamasını gazeteci Alican Uludağ Twitter hesabından paylaştı.

Suç duyurusunda bulunacağını belirten Kocaman’ın açıklaması şöyle:

“Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen bir soruşturmada gözaltına alınan kişiden hediye alarak villa ve araba aldığıma yönelik oluşturulmaya çalışılan; mesnetsiz, temelsiz, tümüyle yalandan ibaret maksatlı iftiralar sebebi ile açıklama yapma zorunluluğu gerekmiştir.

Benim Çayyolu’nda evim yoktur, Esenboğa yolundaki bayiden hiçbir zaman lüks araç almadım.

Sosyal, görsel ve yazılı medya yolu ile bu haksız, lekeleyici, mesnetsiz yalanları yazan, yaygınlaştıran kötü niyetli herkesle ilgili olarak suç duyuruları yapılıp, manevi tazminat davaları açarak hem kendimin ve ailemin hem de mensubu olmaktan gurur duyduğum yargının onurunu koruyacağım.”

Kaplan’ı hayatında bir kere gördüğünü söylemişti

Kocaman, Halk TV’den Seyhan Avşar’a verdiği mülakatta iddiaları yalanlamış ve Kaplan’ı hayatında bir kere gördüğünü söylemişti.

Kaplan’ın Emniyet’teki resmi sorgusu dışında verdiği mülakatta, hakkında başlatılan soruşturmaların kapatılması için Kocaman’a lüks bir villa ile lüks bir otomobil hediye ettiğini iddia ettiği ortaya çıkmıştı.

Erdoğan’ın Pınarhisar’da olduğu dönemin cezaevi savcısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Pınarhisar Cezaevi’nde hapis yattığı dönem cezaevinin savcılığını yapan Kocaman, AK Parti’nin iktidara gelmesinden sonra Adalet Bakanlığı’nda hızla yükseldi.

Kocaman, 2020’de Sheraton Hotel’deki düğünü ve hemen öncesinde helikopterle gittiği lüks tatiliyle gündeme gelmişti.

Portresini okumak için:

- Advertisment -