Ana SayfaHaberlerMafyadaki saflaşma: “Sarallar-Hacısüleymanoğlu vs Çakıcı, Sedat Şahin, Kürşat Yılmaz, Barış Boyun"

Mafyadaki saflaşma: “Sarallar-Hacısüleymanoğlu vs Çakıcı, Sedat Şahin, Kürşat Yılmaz, Barış Boyun”

Tolga Şardan, Emniyet kaynaklarına dayanarak mafya grupları arasındaki saflaşmaları yazdı: “Son birkaç yıldır İstanbul'da etkili olan ve polis kayıtlarına göre en etkin mafya grubu olan Sarallar'ın, kendileri gibi Karadeniz kökenli Hacısüleymanoğlu grubu ile yan yana durduğu ifade ediliyor. Bu grubun karşısında ise daha kalabalık bir oluşum var. Bu oluşumda Çakıcı, Sedat Şahin, Kürşat Yılmaz ve Barış Boyun yer aldı. Bu arada Almanya'da yoğun faaliyetleri bulunan ve Çeşme'de bazı mekanlarda etkinliği olduğu bilinen Necati Arabacı da yine bu gruba dışarıdan destek veriyor.”

Gazeteci Tolga Şardan, T24’teki yazısında son dönemdeki gelişmelerin etkisiyle mafyada oluşan saflaşmayı yazdı. Şardan, ayrıca eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Pazar günü TBMM açılışına gelip gelmeyeceğinin merak konusu olduğuna dikkat çekti.

Yazının ilgili bölümü şöyle:

“Emniyet kaynaklarına göre; önde gelen üç organize suç örgütü liderinin tahliyesi sonrasında oluşan yeni tablo şöyle şekillendi.

Öncelikle son birkaç yıldır İstanbul’da etkili olan ve polis kayıtlarına göre en etkin mafya grubu olan Sarallar’ın, kendileri gibi Karadeniz kökenli Hacısüleymanoğlu grubu ile yan yana durduğu ifade ediliyor.

Bu grubun karşısında ise daha kalabalık bir oluşum var. Bu oluşumda Çakıcı, Sedat Şahin, Kürşat Yılmaz ve Barış Boyun yer aldı. Bu arada Almanya’da yoğun faaliyetleri bulunan ve Çeşme’de bazı mekanlarda etkinliği olduğu bilinen Necati Arabacı da yine bu gruba dışarıdan destek veriyor.

Bilindiği gibi, Almanya’da kurulu Hells Angels grubunun lideri Necati Arabacı, kısa süre önce Ankara’da Ayhan Bora Kaplan’ın oğlunun sünnet düğününde görüldü. Aynı düğünde Çakıcı’nın yeğeni Barış Çakıcı da yer aldı.

Gündemdeki isim: Barış Boyun

Burada, geçtiğimiz günlerde Yunanistan’da yaşanan mafya hesaplaşmasında ekibi öldürülen Barış Boyun’a ayrı parantez açmak gerekiyor.

Şöyle ki, ikinci grup içinde yer alan Barış Boyun’un liderliğini yaptığı Daltonlar grubuna karşı Red Kit grubu var. Bu grup, aynı zamanda Sarallar grubunun alt grubu olarak biliniyor.

(…)

Soylu, Ankara’ya gelecek mi?

Öte yandan TBMM’de yeni yasama dönemi pazar günü başlıyor.

Yeni dönem nedeniyle TBMM’de özel oturum yapılacak. Açılışta gözler elbette AKP İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu’da olacak. Aynı zamanda TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı olan Soylu’nun, Ayhan Bora Kaplan’a yönelik operasyondan sonra Ankara’ya gelip gelmeyeceği merak konusu.

Yaşanan süreçte partisinden destek görmediği ifade edilen Soylu’nun yeni yasama yılında TBMM’deki devam durumu da yine kamuoyunun ilgisi çekecek şüphesiz.

- Advertisment -