Ana SayfaHaberlerMahkemeden ‘engelception’ kararı

Mahkemeden ‘engelception’ kararı

İstanbul Anadolu 7. Sulh Hakimliği, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın bir arkadaşının aldığı ihaleyle ilgili haberlerin engellenmesiyle ilgili haberlerin engellenmesiyle ilgili haberlere engelleme kararı verdi. Gerekçe; kişilik haklarının ihlali.

Cumhurbaşkanı’nın oğlu Bilal Erdoğan’ın arkadaşının kazandığı ihale ile ilgili haberlerin engellenmesiyle ilgili haberlerin engellenmesiyle ilgili haberlere, İstanbul Anadolu 7. Sulh Ceza Hakimliği’nin 31 Aralık 2020 tarihli kararı ile ve kişilik haklarının ihlali gerekçesiyle erişim engeli getirildi.

Engellenen haber linkleri arasında https://www.cumhuriyet.com.tr/, https://t24.com.tr/, https://www.diken.com.tr/ internet siteleri da var.

Peki, engellenmesiyle ilgili haberlerin engellenmesiyle ilgili haberlerin bile engellendiği haber neydi?

ANKA’dan Bora Erdin’in haberine göre, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun (TMSF) Ataşehir’de sahip olduğu arsalar üzerinde “Ataşehir Modern Projesi A, B, C Blok konut, işyeri, sosyal tesisler inşaat işi” pazarlık usulüyle ihaleye çıkarıldı. TMSF, Mart ayında yaptığı ihaleye 7 firmayı davet etti. Yalşaık maliyeti 337,089,000 TL olan ihalede, en uygun teklifi 280.4 milyon TL ile Mustafa Ekşi-İlkyapı İnşaat ortaklığı verdi.

Ortaklık 1 Nisan 2020’de araziyi teslim aldı, inşaata başladı. İnşaatın teslim tarihi ise 1 Nisan 2022 olarak belirlendi. İhaleyi kazanan iki şirketten biri olan İlkyapı İnşaat’ın sahibi Aykut Emrah Polat, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın Kartal Anadolu İmam-Hatip Lisesi’nden arkadaşı.

Aykut Emrah Polat, Bilal Erdoğan, amcası Mustafa Erdoğan ve eniştesi Ziya İlgen’le birlikte, 2014 yılında Mehmet Gür’ün de ortak olduğu bir şirket kurmuştu. Erdoğanların gemi taşımacılığı sektöründe faaliyet gösteren BMZ adlı şirketi ile Ortadoğu Proje Geliştirme İnşaat Sanayi ve Ticaret adlı şirkette, yine Aykut Emrah Polat’ın hissesi bulunuyordu.

- Advertisment -