Ana SayfaHaberlerMahmut Efendi Cemaati Cübbeli Ahmet’i eleştirdi, ‘tarafsızlık’ çağrısı yaptı

Mahmut Efendi Cemaati Cübbeli Ahmet’i eleştirdi, ‘tarafsızlık’ çağrısı yaptı

İsmailağa Cemaati’nden ayrılan kişiler tarafından kurulan Mahmut Efendi Cemaati’nin üyesi Recep Konuk Cübbeli Ahmet’i eleştirdi, tarafsızlık çağrısı yaptı: “Halkımızın birlik ve beraberliğini bozacak, ayrıştıracak bütün oluşum ve açıklamalardan beri olduğumuzu söylemek isteriz.”

İsmailağa Cemaati’nin içinden çıkmış Mahmut Efendi Cemaati’nin üyesi Recep Konuk cemaat adına bir kamuoyu açıklaması yaptı.

Instagram hesabından yayımladığı videoda konuşan Konuk, seçimlere gidilirken Türkiye’nin hassas bir süreçten geçtiğini belirterek ‘Halkımızın birlik ve beraberliğini bozacak, ayrıştıracak bütün oluşum ve açıklamalardan beri olduğumuzu söylemek isteriz’ dedi.

Konuk, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Mahmut Efendi Cemaati olarak ehli sünnet itikadı ve ameli üzere İslam nurunu Türkiyemize ve dünya geneline yaymak için mücadele eden, partiler üzeri bir anlayış içerisinde hizmet eden bir cemaatiz.

“Seçim sürecine girdiğimiz şu günlerde ülkemiz hassas bir dönemden geçmektedir. Mahmut Efendi Cemaati olarak tüm halkımızın birlik ve beraberliği, ümmet bilinci ile kardeşlik ruhunu diri tutmak istediğimizi arz ederiz.

“Mahmut Efendi Cemaati olarak sarığımızla, sakalımızla, şalvarımızla, cübbemizle, hanım kardeşlerimizin çarşafıyla halkımızın birlik ve beraberliğini bozacak, ayrıştıracak bütün oluşum ve açıklamalardan beri olduğumuzu kamuoyuyla paylaşmak isteriz.

“Cübbeli Ahmet Hoca’nın ilmine ve bilgi-birikimine saygı duyarız. Ayetten, hadisten söylediklerini kabul ederiz. Ancak, kendi şahsi kanaatleri gereği birtakım kişi ve kuruluşlar hakkında yapmış olduğu bedduaları, Efendi Hazretleri’nin ailesine yapmış olduğu, özellikle torunlarına yapmış olduğu ithamları kabul etmediğimizi beyan ederiz.”

https://www.instagram.com/reel/Cpwo_Y_DG1X/?igshid=MDJmNzVkMjY%3D

- Advertisment -