Ana SayfaHaberlerMakamında uzun namlulu silahlar, altında Porsche Taycan olan hakim görevinden alındı. Adalet...

Makamında uzun namlulu silahlar, altında Porsche Taycan olan hakim görevinden alındı. Adalet Bakanı: “HSK soruşturma başlattı”

Adalet Bakanı Tunç, Adliye’deki odasında 7’si uzun namlulu 20 silahı bulunduğu ve Porsche Taycan otomobile sahip olduğu ortaya çıkan İzmir Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Oktay Tabur’la ilgili açıklama yaptı: “Kamuoyuna yansıyan görüntüler ve iddialarla ilgili olarak Hakimler ve Savcılar Kurulu’nca inceleme ve soruşturma başlatılmıştır. İzmir Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanlığı yetkisi sonlandırılmıştır.”

İzmir Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Oktay Tabur’un İzmir Adliyesi’ndeki makam odasının arkasındaki dinlenme odasında 7’si uzun namlulu 20 silah bulunduğu ve Porsche Taycan otomobile sahip olduğu ortaya çıkmıştı. Tabur, İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı olduğu dönemde Rahip Brunson davasına bakmıştı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Tabur’un İzmir Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanlığı’ndan alındığını ve HSK tarafından hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Tunç’un açıklaması şöyle:

“Hakim ve Cumhuriyet Savcılarımız Yargı Etiği ilkeleri çerçevesinde, tüm faaliyetlerinde uygunsuz davranışlardan kaçınmak zorundadırlar.

Bu kapsamda, İzmir Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı hakkında kamuoyuna yansıyan görüntüler ve iddialarla ilgili olarak Hakimler ve Savcılar Kurulunca inceleme ve soruşturma başlatılmıştır.

Ayrıca ilgilinin, İzmir Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanlığı yetkisi sonlandırılmıştır.”

- Advertisment -