Ana SayfaHaberlerMalezya Başbakanı Enver İbrahim: ABD, İsrail'e ilişkin tutumumuz nedeniyle bize baskı yapmaya...

Malezya Başbakanı Enver İbrahim: ABD, İsrail’e ilişkin tutumumuz nedeniyle bize baskı yapmaya çalıştı

Malezya Başbakanı Enver İbrahim, ABD'nin, Malezya hükümetine, İsrail'in Gazze'deki saldırılarına ilişkin tutumu konusunda baskı yapmaya çalıştığını söyledi. İbrahim'e göre ABD aynı zamanda Malezya'dan İran'ın vekalet savaşı yoluyla çatışmalara dahil olmaması için arabuluculuk yapmasını talep etti.

Malezya Başbakanı Enver İbrahim, ABD’nin, Malezya hükümetine Hamas’ı kınamadıkları için tepki gösterdiğini ve İsrail’e ilişkin tutumlarına yönelik baskı yaptığını söyledi.

Mecliste yaptığı konuşmada “Amerikalı yetkililer, bölgedeki çatışmaya, özellikle de İsrail’in Gazze’de uyguladığı şiddete ilişkin tutumumuzu sorgulamak için ABD büyükelçimizi çağırdı” ifadesini kullanan İbrahim, “büyükelçimiz tutumumuzu kesin bir şekilde ifade etti” diye ekledi.

ABD’nin, Malezya’nın Hamas’ı kınamayı reddetmesine tepki gösterdiği biliniyor.

Enver İbrahim, sözlerine şu şekilde devam etti: “Dışişleri Bakanlığı bana ABD büyükelçiliğinin 13 Ekim ve 30 Ekim tarihlerinde olmak üzere iki kez diplomatik girişimde bulunduğunu bildirdi. ABD, bu girişimlerde ülkemizden, “bir ülkeyi”, Gazze’deki çatışmalardan faydalanmak için devlet dışı silahlı aktörler ve milisler kullanmamaya teşvik etmek için diplomatik kanalları kullanmasını istedi.”

Malezya medyasında çıkan haberlere göre söz konusu ülkenin İran olduğu düşünülüyor.

- Advertisment -