Ana SayfaHaberlerMansur Yavaş, Kılıçdaroğlu'nun aday gösterilmesini eleştiren tweeti beğendi

Mansur Yavaş, Kılıçdaroğlu’nun aday gösterilmesini eleştiren tweeti beğendi

Seçim sürecinde Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı olan Mansur Yavaş, Kemal Kılıçdaroğlu’nun Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı gösterilmesini eleştiren tweetini beğendi. Yavaş, akademisyen Evren Balta’nın Aralık 2022 tarihli bir araştırmanın sonuçlarıyla ilgili, “KKya kesinlikle oy vermezdim diyenler %66, RTE için aynı durum %57. İki aday karşı karşıya kalınca daha çok sevilen değil daha az olumsuz duygu beslenen kazandı. İki adaylı seçimlerin doğası bu. Aday önemli, bu kadar basit, bu kadar açık…” ifadelerinin yer aldığı tweetine beğeni yaptı.

Özyeğin Üniversitesi’nden akademisyen Evren Balta sosyal medya hesabından “Kılıçdaroğlu’na kesinlikle oy vermezdim” diyenlerin oranının yüzde 66 olduğunu gösteren Aralık 2022 tarihli bir araştırmadan tabloyu, adaylığı eleştiren bir yorumla paylaştı.

Balta paylaşımında şu yorumu yaptı:

“Aşağıdaki negatif/pozitif oy verisi Aralık 2022 tarihli. Erdoğan ve KK ülkede negatif duygunun en güçlü olduğu iki siyasetçi. Ama KKya kesinlikle oy vermezdim + vermezdim diyenler %66, RTE için aynı durum %57. İki aday karşı karşıya kalınca daha çok sevilen değil daha az olumsuz duygu beslenen kazandı. İki adaylı seçimlerin doğası bu. Aday önemli, bu kadar basit, bu kadar açık…”

Yavaş, Balta’nın bu paylaşımına beğeni yaptı.

- Advertisment -