Ana SayfaSeçim 2023Mansur Yavaş’tan ‘HDP’ eleştirilerine yanıt: “PKK ile HÜDA PAR’ın istedikleri aynı; HDP...

Mansur Yavaş’tan ‘HDP’ eleştirilerine yanıt: “PKK ile HÜDA PAR’ın istedikleri aynı; HDP seçime ayrı girmiş”

Millet İttifakı’na yöneltilen ‘HDP’ eleştirilerine yanıt veren ABB Başkanı Mansur Yavaş: “PKK’nın Türkiye’den istediklerine bakın, Hizbullah’ın uzantısı HÜDA PAR’ın istediklerine de bakın. Hepsi aynı. HDP ayrı seçime girmiş.”

19 Nisan’da İYİ Parti lideri Meral Akşener ile Antalya’da ortak miting düzenleyen Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş, Millet İttifakı’nın HDP ile iş birliği yaptığına dair eleştirilere, HÜDA PAR üzerinden AK Parti’yi eleştirerek yanıt verdi.

Yavaş’ın açıklaması şöyle:

“Herkesi terörist ilan ettiniz, oy vermeyenleri terörist ilan ettiniz. Başkanlık sistemini getiren siz değil misiniz? Yüzde 51’i kazanmak için bize oy veriyorsan veriyorsun, vermiyorsan PKK’lı oluyorsun diyen siz değil misiniz? PKK’nın Türkiye’den istediklerine bakın, Hizbullah’ın uzantısı HÜDA PAR’ın istediklerine de bakın, hepsi aynı. 

“HDP ayrı seçime girmiş. Cumhurbaşkanlığı seçiminde ben diyorum ki serbest bırakın kim nereye oy verirse versin. Eskiden köy ağaları vardı Doğu’da. Feodalite vardı, istedikleri yere oy verdiridi. Şimdi de bu ağalar çıktı, ‘Şu gelirse seçmeyiz, şunu yapmayız’…

“Ne Altılı Masa’nın ne Sayın Akşener’in ne de inşallah yetkili olarak benim Kandil’in şantajlarına eğecek boynumuz yoktur.”

- Advertisment -